Ha meg kellene neveznetek az évtized, tehát a 2010-es évek legfontosabb sorozatait ti milyen top 3-as listát írnátok?
Tudom, még nincs vége az évtizednek, de azok a sorozatok, amik most indulnak, azok szinte biztosan átcsúsznak a jövő évtizedre, vagy cancelt kapnak még az előtt tehát nem lesznek teljes az évtized szülöttei.
Az én listám:
1. Trónok harca
2. Walking Dead
3. House of Cards
Rövid magyarázat mindhez, a trónok a valaha volt legdrágább, leggrandiózusabb fantasy sorozat, ami elképesztő rajongótáborral rendelkezik, még aki nem nézi az is ismeri hallomásból, és 2011ben kezdődött, 2019-ben fog befejeződni, ennél jobban nem is lehetne az évtized sorozata
A Walking Dead a maga poszt-apokaliptikus, zombi univerzumával egy elképesztően nagy siker lett, és általában az "én nem nézek sorozatot, de" kezdetű mondatok végén mindenki vagy ezt vagy a trónokat mondja, és bár úgy tűnik megéri a 20-as éveket is, azért ennek a kornak a gyereke.
House of Cards, igen ez egy meglepő választás lehet sokaknak, de elmondom miért.
Mert egy újfajta sorozatgyártás első képviselője.
2011-ben egy csatorna sem vállalta be a sorozatot, így a Netflix készítette el, így ők lettek az elsők, akik csináltak egy nagy költségvetésű drámát, amit elsőnek már nem egy TV csatorna műsorkínálatában találsz meg, hanem akkor, ha van Netflix előfizetésed, tehát az első új generációs tartalomgyártó premier sorozata, amihez megnyertek egy kétszeres Oscar díjas színészt, Kevin Spacey személyében, és pont a körülötte kialakult zaklatási botrány miatt, ez lehet az első nagy költségvetésű sorozat, ami a főszereplő botránya miatt fejeződik be. Triplán is történelmet ír, az első nem TV-s sorozat, az első TV sorozat, aminek a főszereplője egy kétszeres Oscar díjas színész, és az első sorozat, amire mindenki úgy fog emlékezni, mint amit azért nem fejeztek be, mert említett sztár karrierjének egy brutális botrány vetett véget.
Korrekció:
"Triplán is történelmet ír, az első nem TV-s sorozat, az első TV sorozat"
helyett
Triplán is történelmet ír, az első nem TV-s sorozat, az első sorozat
Túl sok jó sorozat készült az elmúlt pár évben ahhoz, hogy TOP 3-as listát tudjak állítani. Talán egy TOP10-est tudnék, úgy hogy még rengeteg olyan zseniális sorozat van amit nem láttam.
A Trónok harca például biztosan benne lenne, hiszen nagyon kreatív, fordulatos, látványos (és még lehetne sorolni a jelzőket) sorozat.
A The Walking Dead sem rossz sorozat, de amilyen jól kezdődött el, olyannyira ellaposodott és unalmas trágya kezd lenni, amit már inkább időszerű lenne abbahagyni.
A House of Cards-ról nem tudok véleményt nyilvánítani, mert még nem kezdtem el nézni, de tervben van.
Amik még szerintem nagyon jó sorozatok:
- Mindhunter
- The man in the high castle
- True Detective
- Fargo
- Narcos
- Black Mirror
- Vikingek
- Ozark
- Birmingham bandája
..és még egy jó néhány, aminek nem jut eszembe a neve
Nálam egyértelműen a Spartacus vezet. Karácsony és Újév között ismét végig is néztem az összes részt. Abszolút letaglóz a vérengzős megjelenítés, a rabszolgavilág kegyetlensége és a történet (valamilyen fokú) igazsága.
Trónok harca a második, mindenki érzi, hogy miért van a sorozatok a dobogóján.
A harmadik hellyel vannak gondjaim, mert nagyon szeretem a Walking Dead-et, de szerintem is ellaposodott az elmúlt 1-2 évad. Amit szintén ide sorolok, az a Vikingek. A sorozat kicsit elvesztette az erősségét a főhős halála után, de ebben az évadban, nagyon kezd visszajönni és egyre izgalmasabban alakul.
Ha többet is lehetne sorolni, akkor zseniális volt a Sherlock is, de itt is utolsó évad elég gyenge lett.
Ha maradunk a harcoknál, akkor (bár kicsit régebbi) a Band of Brothers (2001) az egyik legjobb háborús sorozat, igazi gyöngyszem a maga nemében. A Pacific (Hős alakulat, 2010-es) csak próbálja követni, de csak félsikerrel.
Nálam ez a lista. Vannak sorozatok, amiket időnként érdemesnek tartok végignézni (Taboo, The Night Manager vagy a The Orville), de ezeket csak akkor, ha nincs más, ami éppen leköti a figyelmemet.
Lusta vagyok kritikát írni késő van, de az én listám:
-Vikings
-The 100
-Mr. Robot
Újra 4-es vagyok.
Most olvasom, hogy legfontosabbat kérted, így nem az számít, hogy nekem mi tetszik, sorry, javítom :D :
-Game of Thrones
-The Walking Dead
-Stranger Things
Utolsóból még egy évadot sem láttam, de egyre több embertől hallom, hogy milyen eszméletlen jó és hogy nem vagyok ember ha nem nézem, szóval ahhoz képest, hogy csak 2016-tól megy elég nagy rajongó táborra tett szert, így gyanítom hogy még 2020 előtt lesz olyan híre mint a TWD-nek.
Kétségtelen, hogy ez a három, bár már kiábrándultam a Trónok Harcából...
Amúgy még a Westworld, bár az ha hosszúra tervezik, inkább a következő évtizedbe nyúlik majd át.
Breaking Bad
Black Mirrors
Terápia
"Mert egy újfajta sorozatgyártás első képviselője. "
Mi az ami újdonság benne. Én már második évadnál járok és semmi extrát nem vettem észre. Maximum a narratíva egyfajta egyéni jellemző.
9es!
Az az új benne, hogy egy nagy költségvetésű, Oscar-díjas színésszel felvértezett produkció, és nem valamelyik nagy TV-csatorna csinálja, hanem egyszerű előfizetői tartalom, ami így is sikeres tudott lenni, anélkül, hogy igazi TV-s premierje lett volna, és ma már ez teljesen természetes, azóta a Hulu az Amazon is gyárt így sorozatokat, és Netflix is egyre többet és többet készít.
Szépen mondva precedens teremtett a House of Cards, ami meggyőzött mindenkit arról, hogy életképes lehet egy olyan sorozatgyártás is, amit nem egy TV-csatorna rendel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!