Ma készülnek olyan kalandfilm sorozatok, mint anno Az elveszett világ, Az elveszett erekjék fosztogatói, Xena, stb?
Terra Nova
13-as raktár
A Hős legendája
Grimm
Nekem csak ezek jutottak eszembe.
régészes kalandorkodós-
a kalandor és a lady-ez egész jó
titkok könyvtára-ez kb zs kategória
xéna szerű-
shannara krónikái
merlin kalandjai
camelot
vagy a keményebb vonalból a spartacus vér és homok
Érdekes kérdés, tulajdonképpen már nem készülnek ilyet. Ezek régi vágású "kilencvenes" kalandfilm-sorozatok, amelyeknek meg van a maguk bája, és van egyfajta utánozhatatlan hangulatuk.
Jellemző még az is ezekre a sorozatokra, hogy nem akartak igazából mást, mint szórakoztatni. Persze olykor volt tanulságuk is az epizódoknak, ami fontos is volt, de sose akartak többnek, magvasabbnak látszani, mint amilyenek tulajdonképpen voltak.
A mai kalandfilm-sorozatok két csoportba oszthatók:
1. Ténylegesen minőségi, komoly sorozatok, amelyek filmes költségvetéssel rendelkeznek és profin vannak megírva minden szempontból. (Pl.: Trónok harca, Vikingek)
2. Amelyek nem rendelkeznek filmes költségvetéssel, és profi írógárda sem áll mögöttük, de megpróbálnak olyannak látszani, mint az 1. csoport sorozatai, bőszen majmolják is azokat, de a minőségük jóval mélyebben van. (Pl.: Shannara krónikái , Britannia)
Nekem a Terra Nova nem tetszett. A dinoszauruszok miatt ültem le nézni, nem azért, hogy családi drámát, meg időutazós hülyeséget kísérjek figyelemmel. Megvolt a lehetőségük, hogy egy jó túlélős, kalandsorozatot csináljanak, de az egész szerintem dögunalom volt.
(Ugyanez van a The mist sorozatnál. A király szörnyek miatt elkezdem nézni, erre valami melodrámát tolnak elém, amire a kutya nem kíváncsi. De bakker az eredeti film törzsközönsége a szörnyeket várta. Én nem is értem, hogy mire gondoltak a készítők. Teljes csalódás volt.)
Uh...a Trónok harca profin megírt? Oké, ez most fájt.
A többit köszönöm.
A Terra Novában én is nagyot csalódtam.
-Az egész koncepció alapjában véve nem rossz. A karakterek is tetszettek nekem. De valahogy el lett szúrva a dolog. Pedig kíváncsi lettem volna hogy a hajó roncs hogy került a múltba.
hát jah,a terra nova kiindulása szuper,a karakterek is érdekesek többnyire,a látvány és a forgatási helyszín is gyönyörű,erre pár rész után átment egy ilyen keresztény családi normákat reklámozó kiszámítható heti eset marhaságba,egy halovány és nagyon bukdácsoló főszállal.
kár hogy elszúrták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!