Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mit tanított meg nektek a...

Mit tanított meg nektek a Rick és Morty?

Figyelt kérdés

2017. dec. 31. 11:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem leginkább ezt: Soha ne akarj olyan lenni, mint Rick! A nihilizmus kerülendő.

Pozitív üzenet talán, hogy: 60 felett is van élet! Lehetsz aktív idős korodban is, ne írd le magad!

2019. jan. 22. 22:47
 12/27 A kérdező kommentje:

"Nekem leginkább ezt: Soha ne akarj olyan lenni, mint Rick! A nihilizmus kerülendő."

Az Rick nihilizmusa, a TV-s idézettel (amit Summernek mond) Morty viszont az optimista nihilizmust szemlélteti.

2019. jan. 23. 01:16
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az inkább beletörődésnek tűnt, mintsem örömködésnek. :D
2019. jan. 23. 18:21
 14/27 A kérdező kommentje:
Az optimista nihilizmus sem feltétlen örömködés mindig: [link] [link]
2019. jan. 23. 18:58
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Soha ne akarj olyan lenni, mint Rick! A nihilizmus kerülendő." Talán nem jeleztem egyértelműen, de ez igazából két gondolat, csak nem akartam kifejteni.

Rick igazából nem egy példakép karakter, szerintem ha belegondolunk bárki rájöhet, hogy inkább ellenpélda. Egy lelki sérült, ön és közveszélyes alkoholista. És ezt a sorozat se tagadja. Az egyik részben, Morty pont ezt magyarázza Sammurnek. Másfelől ott van Morty. Ő a "jó fiú" a sorozatban, de ha jobban bele gondol az ember, szerintem ő is egy visszataszító karakter.

Tehát ha komolyan akarom venni, akkor nekem az egész sorozat életfelfogása ellenszenves. És mivel nihilista az egész sorozat (annak bármely ágáról is legyen szó), engem csak abban erősített meg, hogy nem értek vele egyet és nem kedvelem ezt a szemlélet módot. Ez egy vígjáték. El lehet szórakozni rajta, de úgy vélem nem szabad komolyan venni egy szavát se.

2019. jan. 27. 11:48
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a videó is túltolja a "szórakozz és legyél a családoddal" hangsúlyozását, ez egy lehetséges interpretáció, a csatorna működtetőjéé és a tiéd. Viszont nekem pl. nem jött le az a sorozatból, hogy az "evilági" örömforrásokat az egzisztenciális kérdések (illetve azok feszegetése) fölé akarná helyezni a fontossági rangsorban, maximum az, hogy az ember eltereli a figyelmét, mert mást nemigen tehet. Csomószor az az érzésem támad, hogy a készítők elsősorban a saját depressziójukat konvertálják át a Rick and Mortyba, az, hogy milyen tanulságot adnak át vele a közönségnek, sokadlagos, de minimum mellékes.

[link]

Csak hogy én is igazoljam valamivel saját magam. :D

(#13 voltam)

2019. jan. 27. 13:03
 17/27 A kérdező kommentje:
Érdekes. Csak kíváncsiságból, az optimista nihilizmussal mi a problémád? Az csak arról szól, hogy alapból nincs értelme az életünknek, viszont adhatunk neki értelmet. Azzal viszont egyetértek, hogy Rick nem példakép és sokkal több rossz tulajdonsága van, mint jó.
2019. jan. 27. 13:04
 18/27 A kérdező kommentje:

"Szerintem a videó is túltolja a "szórakozz és legyél a családoddal" hangsúlyozását, ez egy lehetséges interpretáció, a csatorna működtetőjéé és a tiéd."

Ezzel egyetértek, a választott célod nem feltétlenül kell az legyen, hogy legyen családod. Ezért is tetszik jobban az első videó mint a második, de azért összességében a másodikat is tartottam olyan jónak, hogy bemásoljam a linkjét ide.

2019. jan. 27. 15:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értettem, hogy _szerintem_ eleve nincs a pozitív (szórakozásra/emberi kapcsolatok ápolására/fejlődésre/művelődésre/akármire buzdító) üzeneteknek akkora szerepe a Rick and Mortyban, amekkorát tulajdonít nekik az általad linkelt videó. Konfliktusok vannak benne inkább, sérült, elcseszett karakterek, meg megoldatlan egzisztenciális krízis. Nem véletlen, hogy egy-két itteni válaszoló is negativitást érez ki belőle. Ez nem feltétlenül baj, de tény, hogy kell hozzá egy lelküket.

Az első videó rendben van, ha önmagában nézem, és nem a Rick and Mortyval akarom összefüggésbe hozni. (Amúgy szerintem se muszáj megállapodnia és szaporodnia mindenkinek. :D)

2019. jan. 27. 16:42
 20/27 anonim ***** válasza:
74%
na ez a baj. hogy ilyen idióta emberek nézik a sorozatot, akik nem látnak messzebb mint hogy Rick egy alkoholista, milyen negatív ez az egész sorozat, blablabla. FAxSÁG. majdnem minden rohadt rész alatt, ha egy kicsit is megerőlteted magadat, belátsz a poén alá, és megérted a tanulságot, mondani valót. pl, abortusz, házasság, gyerekek, család, hogy a szeretteidből egy van
2019. júl. 2. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!