Miért van kevés ilyen film a gyerekeknek?
Most a tipikus animációs, pl. Disney, filmekről van szó.
Régebben (és nem a negyvenes, hanem pl a kilencvenes évekre gondolok) valljuk be, elég bevállalós filmeket készítettek gyerekeknek, ahol nem volt minden rózsaszín, hanem volt, hogy mutattak igazi valóságot.
Vegyük pl a Mulan-t (1998), ahol háború és halál volt, emellett volt humora és a vége is happy end lett.
Ellen példának meg mondjuk az Emoji film (2017), ahol az alap üzenet a "légy önmagad" lett volna, de az egész film nevetséges lett.
Az előbbi kategóriából persze manapság is bőven vannak alkotások, de rendre kevesebben mennek el rájuk, mint pl egy Emoji filmre, holott szerintem egy gyereknek az előbbi sokkal hasznosabb lenne.
Igen, lehet, hogy esetleg megijed vagy szomorú lesz, de szerintem erre is szükség lehet. Én is jobban szeretem azokat a filmeket, amik hatnak rám, nem csak üres akció.
Ma már animációs filmekbe nagyon bevonták a cenzúrát, pl cigarettázó szereplőt nem is lehet látni, pedig sok mesékben, amik régebben készültek lehet, és nem hiszem, hogy emiatt szokott volna rá bárki.
Félreértés ne essék, nem vagyok nagy nosztalgia lovag, 16 vagyok. :D
Ti mit gondoltok erről? Főleg azok válaszát, de persze mindenkiét, várom, akiknek van gyereke.
Nincs gyerekem,de van egy 4 éves öcsém. Egy ilyen kisgyereknek ezekből a mesékből teljesen más marad meg,mint amit a készítők akartak átadni. Egy 8-10 éves,akinek az üzenet szól,pedig túl meseszerűek ezek. Félreértés ne essék nekem is jólesik megnézni egy-egy rajzfilmet,de ezek nem megfelelően adják a lényeget. Ez csak szórakozás.
Ez persze csak az én véleményem.
a vaiana-ban mulánhoz hasonlóan bátor és cseppet sem törékeny hercegnőt raktak.
az szerintem elég jól sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!