Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudtok jó Karácsonyra hangolód...

Tudtok jó Karácsonyra hangolódós filmeket?

Figyelt kérdés

Azért tettem fel a kérdést, hogy itt összegyűjtsünk Karácsonnyal kapcsolatos filmeket, amiket érdemes lenne esténként forralt borral megnézni.

Eddig hirtelen az Igazából szerelem, Karácsonyi ének jutott eszembe, amik nagyon jók.

Ilyesmiket keresek még.

(Kevin nem kell.)

Köszi! :)

2017. dec. 4. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Levélbe zárt szerelem

Karácsonyi kívánságok (1997)

Mikulás hadművelet

Polar Expressz

2017. dec. 4. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:
szellemes karácsony
2017. dec. 4. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Aludj csak, én álmodom

Karácsony Arthur

Grincs

2017. dec. 5. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Hali!

Értem, hogy milyesmiket keresel, de a Karácsony nem hangulat, hanem szakrális ünnep!

Ha a sorolt filmeknek megfelelő hangulatra vágysz azzal semmi gond, csak ne keverd az egészet Karácsonnyal.

A karácsonyra hangolódás jó dolog. Adventnek hívják röviden. Ez az eljövetel várása. Magadba fordulásról szól, és célja a Karácsony előtti legsötétebb időszak szétszóró hatása elleni lelki gyakorlás.

Ennek hatásos eszköze pl. a közösségi kézimunkázás és böjt tartása. Ezek segíthetnek tisztán tartani elmédet és lelkedet, hogy dec. 25 éjfélkor befogadd a megszülető fényt. (Nem, 24-e nem ünnepnap, csak annak előestéje)

Azzal, hogy a filmipar kereskedelmi céllal készült termékeit nézed inkább az ellenkezőkre hangolódsz.

Szóval azt nézel, amit akarsz, csak ne nevezd Karácsonyinak a hangulatod, és ne azonosítsd a Karácsonyt kellemes hangulatként!

Hasonlóan: "Kellemes Karácsony kívánok" azt jelenti, fogalmam nincs a Karácsony mibenlétéről.

2017. dec. 5. 11:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves # 4!

Köszönöm a válaszodat.

Egyet is tudok vele érteni, mert teljes mértékben igazad van.

Az egyszerűbb megértetés kedvéért fogalmaztam így a kérdést, hogy olyan válaszokat kapjak, amilyeneket kerestem. Ha úgy teszem fel a kérdést, hogy keresek adventi filmeket, lehet, hogy nem értik.

Szerintem egy jól kiválasztott filmnek, aminek mondanivalója is van, szórakoztat is helye lehet ebben az időszakban.

2017. dec. 6. 06:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja, bocs. Azzal az egyel nem értek egyet, hogy a Karácsony nem lehet kellemes. Fontos a bűnbánat és az elmélyülés, de a családoddal együtt töltött minőségi! idő is, amiben azon túl, hogy beszélgetünk, együtt ülünk a vacsoraasztalnál beengedhetünk szórakozásképp egy egy ilyen amerikai filmipari terméket.
2017. dec. 6. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!