Milyen fejlődésen mennek keresztül a karakterek, milyen erkölcsi mondanivalója van az alábbi filmeknek?
Érdekelnek olyan filmek, amikben önfejlődést lehet tapasztalni. Ezeket a filmeket ajánlották, amikkel nem tudok mit kezdeni, mert nem látom benne az önfejlődést.
Ha ismered a filmet, kérlek, írd le, te miként látod a filmeket:
Még nem láttam - csinálj hozzá kedvet kategória:
- Chasing Mavericks - Mavericks - Ahol a hullámok születnek
- The Fault in Our stars - Csillagainkban a hiba
- Dazed and Confused - Tökéletlen idők
- Raging Bull - Dühöngő bika
- Le grand voyage, 2004 - A nagy utazás
- American Spycho
- Few good man - Egy becsületbeli ügy
Láttam, de nem értem kategória:
- Catch me if you can - Kapj el, ha tudsz
Semmi fejlődést nem látok, ami szellemi, vagy érzelmi szinten van. A rabló és a pandúr is ügyesebb lesz.
- What's eating Gilbert Grape - Gilbert Grape
Szenvedést és felelősség átvállalást látom. A beteg gyerek nem tud hova fejlődni. Az anya telibe tojja a családot. Ha meghal az anya csak eggyel lesz kevesebb gondjuk, de Gilbert ugyan úgy agybajos marad majd. Nem?
- Pulp fiction - Ponyvaregény
Jules megtér, mert halálközeli élménye van, de nem veszi komolyan: saját feltételeket szab a saját megtérésének.
Vincent megtanulja becsülni az életet, de nem változtat semmit.
- The Grate Gatsby
Azt látom, hogy gátlástalanabb lesz a szereplő.
- The Prestige, 2006, A tökéletes trükk
Én itt is csak versengést látom. Semmi karakter fejlődést.
az amerikai pszicho lényege pont az,hogy nem változik semmi még akkor sem amikor beismeri,hogy sorozatgyilkos.
nincsen megbotránkozás,nincsen felelősségre vonás,nincsen katarzis.
olyan szinten érdektelen a közege,hogy még ez sem érdekli őket és pont ez bateman tragédiája benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!