Miért olyan rohadtul bonyolult átállni, illetve bevezetni a HD műsorokat, filmeket a TV-be, vagy a boltokba?
Egyszerűen nem értem, hogy senkit nem érdekel illetve kevesen ismerik el, hogy HD-ben minden szebb!
Külföldön már rég kibaxták az SD-t a köztudatból és már mindent Full HD-ben gyártanak, illetve játszanak le!
Ráadásul a 4K-t szeretnék már minél hamarabb bevezetni!
Akkor nálunk miért ennyire bonyolult még arra a nyomorult Full HD-ra is teljesen átállni! Az interneten is még mindig az SD tartalmakat teszik fel ahelyett, hogy mindent megpróbálnának HD-ben feltenni! Ha meg HD akkor meg valami agyon konvertált tömörített hulladék aminek köze sincs az igazi HD-hoz! Őszinte válaszokat várok! Nem igaz, hogy ez titeket nem érdekel! Aki látott HD-t tudja mi a különbség!
Csak azt nem veszed figyelembe, kérdező, hogy Magyarországon sajnos nem olyan a gazdasági helyzet, mint külföldön! HD-csatornákat jóval költségesebb sugározni, meg ahogy az #1-es is írta, sokaknak itthon még mindig csak képcsöves tévéjük van, amin semmi különbség nincs látszatra, mert az nem tudja úgy megjeleníteni, nagy felbontású lapostévét meg sokan meg se engedhetnek maguknak ebben a gazdasági helyzetben! Ha jól tudom, kb. 40 olyan magyar csatorna van, ami elérhető HD-ben IS, ilyen költségek mellett pedig itthon örülhetünk, hogy egyáltalán ennyi van!
A felkonvertálásnak ahogy Te magad is írtad, semmi értelme, a videómegosztó oldalak üzemeltetői pedig nem tehetnek arról, hogy a felhasználóik csak kis felbontásban férnek hozzá a videókhoz, amit aztán feltöltenek, sőt, ahogy láttam, még sok külföldi oldalon is csak 720p a maximum, 1080p még ott is luxus (fizetős is a megnézése), a 4K pedig iszonyú ritka!
Viszont amire nem lehet kifogás, azok a gyári hordozólemezek tartalmai: DVD 576p (4:3) vagy 400 valahány pixel (16:9), Blu Ray pedig 1080p, ezek itthon és külföldön is ugyanígy vannak!
A Full HD (1080p) lehetne alap!
Az elég szép kép minőséget ad és az már nem elérhetetlen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!