Jó film, amit megnézhet a család?
Családi filmezésre készülünk, és olyan film kell, ami:
1. Szórakoztató, jó
2. Lehetőleg építő, ad valamit az embernek
3. Nincs benne szex és erkölcstelenség
4. Nincs benne okkultizmus, spiritizmus, démonizmus (semmi varázslás)
5. Nem dokumentumfilm
6. Nincs benne erőszak, legalábbis nem bánnak brutálisan senkivel (viszont megemlíthetik a filmben, csak ne mutassák)
Nulladik óra
Good Will Hunting
Holt költők társasága
A boldogság nyomában
Forest Gump
Social Network
Agymanók - nagyon jó es fontos témát boncol, amiről lehet utána beszélgetni: az érzelmi intelligenciáról. Gyerek fejjel is érthetően előadás.
Leharcolt oroszlánok
Kaland, kis erkölcsi mondanivaló, családi szeretet
A medve (bár ebben van halál jelenet, ezért legalább 6 évessel nézzétek)
Kalandfilm, ahol egy medve a főszereplő és az ő életét mutatja be.
Good Will Hunting 18+- utcán agyon vernek benne egy régi haragost egyerekkori sérelem miatt
Holt költők társasága 12+ - bentlakásos fiú iskolába olyan kemény erkölcsi elvárások vannak, amitől a gyerek öngyilkos lesz
Forest Gump 12+ - háborús jelenetekben testek darabokra, cafatokra szakadnak. Gyerekek autóval üldözik a sérültet, drogoznak benne keményen. Anyuka nyögdécsel, miután félre vonul az iskola igazgatójával, hogy a gyereke iskolába járhasson.
Persze ezek felett el lehet siklani a mondanivaló miatt, de erős képek egy 10 év alattinak. Ezért nem véletlen a korhatáros besorolásuk.
Frozen?
Toy Story 1-2-3
Shrek 1-2-3
Vissza a jövőbe 1-2-3
Vaklárma
Kincs ami nincs
Idétlen időkig
A bakancslista
Lehet hogy van valamelyikbe csók meg ilyesmi de nem vészes
We bought a zoo - Az igazi kaland
Willow (1988)
Muzsika hangja
Chiniro szellemországban - van benne gonosz boszorka, meg félelmetes szellem, akiről, kiderül, hogy jólelkű
Nikki, az észak vad kutyája - ebben is erősen feljön a halál téma, de szépen, nem brutálisan, ám mélyen érintően
én 8 évesen már túl voltam a halloweenen, péntek 13-on, rémálom az elm utcában, texasi láncfűrészes mészárlás, ördögűző, predator, cápa, mad max és még sorolhatnám
szóval szerintem amiket irtam egyáltalán nem olyan traumatikus jelenetek
#2-es
Minimális angollal ajánlom a [link] oldalt, ott pont ezeket a szempontokat emelik ki minden filmmel kapcsolatban, lehet keresni korosztály szerint stb.
Babe
Pata csata
A titkos kert
A bajnok
Neveletlen hercegnő
Leleményes Hugó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!