Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Wars rajongók! Miért nem...

Star Wars rajongók! Miért nem tetszett az Ébredő Erők?

Figyelt kérdés

Többektől hallottam,hogy a forgatókönyv már eleve nem az igazi mert gyakorlatilag az első rész(1977)remake-je az ébredő erő.Egymás után megnéztem a két filmet és valóban nagyon sok a hasonlóság,az alap story és karakterek szinte ugyanazok.Tehát nulla kreativitás,nulla kockázat.

Még amit szoktam hallani problémaként,hogy ugye a 6.résznek úgy lett vége,hogy győznek a lázadok és vége a Sithek-nek meg a Birodalomnak.Erre az Ébredő erő meg már eleve úgy kezdődik,hogy megint a jók vannak kisebbségben megint ők a lázadók és újra a Birodalom(vagy Új köztársaság) uralja a Galaxist.Tehát,hogy semmit nem láttunk abból,hogy kerekedett felül újra a Birodalom,ez úgy ahogy van kimaradt.

Kíváncsi lennék még különböző okokra,hogy miért is nem tetszett,mi a baj vele?Mely karakterekkel van a gond és miért?

Persze cáfolni is lehet a fentebb említetteket,az se baj ha tetszett.Egyébként nekem közepesen tetszett a film,nem mondanám rossznak de annyira jónak se mint pl.amilyen értékeléseket kapott a külföldi nézőktől és kritikusoktól.Lásd IMDB vagy Rotten tomatoes.

2017. szept. 8. 15:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Kérdésben végére nem kell a "k".
2017. szept. 8. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem személy szerint az volt a bajom vele, hogy nem egy remake-ért fizettem ki a mozijegy árát, hanem egy teljesen új részért.

Kis kiegészítés:

A lázadók győzelme nem az egész birodalmi haderő ellen történt. Egy régebbi könyvben még az alap trilógia idejéből azt az infot olvastam, hogy a teljes flotta 25.000 csillagrombolóból állt. A központi vezetés elvesztése pusztán az egész galaxisra kiterjedő összehangoltságot szüntette meg, de több kisebb-nagyobb egység ettől még fennmaradt. Legalábbis a sztori szerint.

2017. szept. 8. 16:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok fan, de szeretem a S.W.-t. Engem bosszant, hogy van egy egész galaxis, ahol BÁRMI megtörténhet, erre tökéletesen ismétlik magukat a karakterekkel és a történettel is.
2017. szept. 8. 20:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Megválaszoltad a saját kérdésedet, aki utálja annak pont ez a baja vele hogy Új remény remake, és nem ad hozzá túl sokat az SW univerzumhoz, vagy sokaknak Kylo Ren karaktere nem tetszik.

Én amúgy szerettem a filmet, kétszer néztem moziban de belátom hogy a nagy nosztalgiafaktor is hatással volt rám persze pont ez volt a célja a rendezőnek. Meg a hype miatt nagy várakozás előzte meg a filmet.

2017. szept. 9. 08:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ami nem tetszett benne:

- copy paste történet, méghozzá nagyon durván

- nem elég, hogy másolt a történet, de mellé dugig van kreténséggel is

- az új, érdektelen, sokszor irritáló főszereplők

- antipatikus színészek

Ami tetszett benne:

- igényes megvalósítás (nagyon szépek a díszletek, kellékek, járművek)

- nosztalgia, amit a régi szereplők adtak meg

Összességében szerintem erősen közepes a film, SW sagán belül viszont gyengének tartom, a Zsivány egyes pl klasszisokkal jobban tetszett. Az ébredő erőt összesen háromszor néztem meg, ebből egy mozit jelent. A Zsivány egyest viszont jóval többször láttam már, pedig az egy évvel később jött.

2017. szept. 9. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kronológiai sorrendben újranézem a Star Wars-filmeket, és eljutok A Jedi visszatér végéig, az az érzésem támad, hogy jó lenne megnéznem ismét a Baljós árnyakat. Pedig már ott van a hetedik epizód. Azért érzek így, mert Az ébredő Erő és A Jedi visszatér között eltelik 30 év, de erről az időszakról nem tudunk meg szinte semmit! Az meg szintén idegesítő, hogy még mindig működik a lázadás, csak ellenállás néven, az "újítás" kedvéért.

Szerintem SOKKAL többet ki lehetett volna hozni a filmből. Kétszer már végignéztük, hogy hogyan járja végig a főhős a Jedivé válás útját. Először Luke-kal, majd Anakinnal, akiből ugyebár Sith lett, de most erre nem akarok kitérni. A lényeg az, hogy harmadjára adják elő ugyanazt a sztorit, ám ezúttal egy nővel. Micsoda változtatás! Az oké, hogy Jedit akarnak csinálni a főhősből, de a hetedik epizód mutathatott volna egy olyan központi karaktert, aki már egy jó ideje ismeri az Erőt, nem pedig csak most ismeri meg. Erről jut eszembe: Rey a film elején még egy alig tud valamit az Erőről, a film végén meg már legyőzi Kylo Rent. Amíg erre nem kapunk magyarázatot a folytatásokban, addig ez röhejesen néz ki.

2017. szept. 10. 17:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os vagyok. Bocsesz a helyesírási hibákért.

Annyit még hozzáfűznék, hogy várom a VIII. epizódot, és remélem, hogy egy sokkal jobb filmet fogunk kapni, mint amilyen Az ébredő Erő.

2017. szept. 10. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem tetszett. :P
2017. szept. 21. 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:

3

Nagy igazság: "A történelem megismétli önmagát"

Ennyi erővel a II. világháború is milyen már, hiszen előtte volt már egy, azt is a németek kezdték, akkor is ők vesztettek a végén.

2017. szept. 21. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!