A Trónok harca rajongói tisztában vannak azzal, hogy az író által mondott ''keserédes'' vég nem tragikust jelent?
Az író többször kritizálta már a Gyűrűk urát, szóval nála biztosan nem azt jelenti a keserédes, amit Tolkiennél.
Ebben pedig nem tudom, hogy mi a szánalmas. Mindenkinek más az ingerküszöbe, meg az igényei.
Elvégre egy háború zajlik éppen, Martin pedig szeret írni a káros következményeiről. Tehát biztosan nem az lesz a vége, hogy valaki boldogon felül a trónra és a többiek tapsolnak hozzá.
Inkább afféle reményt ad majd a végén, hogy nincs minden azért veszve és újra lehet építeni azt, ami elveszett.
Kizártnak tartom, hogy a könyv olyan újra térjen, mint a sorozat.
Amúgy pedig éppen Martin mondta nem egyszer, hogy ahogy írja a könyveket, úgy egyre több ötlet jut az eszébe és olyankor elgondolkodik rajta, hogy maradjon a réginél vagy az újat valósítsa meg. Ennek köszönhetően elvetette egy korábbi tervét és új sztorit készített, ami 4 fontosabb karaktert is érint. Ilyenekkel az HBO nem tud számolni. Ki tudja hány ötletet vethetett már el és még fog elvetni az író? Senki.
A Trónok harca sorozat rajongóinak megszállottsága, hogy mindenki meghal. És ha valós a kiszivárgott forgatókönyv a 8. évadról, akkor majdnem meg is kapják, amit akarnak.
1. Én egy kis ideig azt hittem hogy a könyvben a végén mindenki meghal, de ez valóban egy hülyeség és tudom hogy nem így lesz. Nyilván legyőzik a Másokat/White walkereket.
2. Nem ostoba teória (bár már én sem tartom lehetségesnek sem a könyvben, sem a sorozathban).
MARTIN A SEMMIBŐL ALKOTTA MEG EZT A VILÁGOT ÉS AZ A SEMMIBE VESZNE BELE, AMIKOR GYŐZNEK A MÁSOK. Ez nem egy hülyeség, hanem egy szép lezárás.
De tudjuk hogy nem ez lesz és ezt én sem bánom már. Martin is írta hogy ő egy romantikus természetű ember és író és olyan lezárást is tervezett a művéhez. Úgyhogy ezen az új fonalon végigvezetve a gondolatot, az sem baj ha végül az emberek győznek.
A Gyűrűk Ura gyerekmese az ASOIAF-hoz képest és én nem szeretem, mert soha nem mondják meg hogy az most egy mese vagy komolyan kell-e venni (és mindkettő baj).
Én azt remélem nagyon, hogy legalább a kedvelt mellékszereplők közül sok meg fog halni (Brienne, Sandor, Podrick, Bronn, Tormund, Davos, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!