Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van az, hogy majdnem...

Miért van az, hogy majdnem minden sorozat,20-22 vagy 40-42 perces?

Figyelt kérdés
2017. aug. 24. 13:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi fér bele a műsoridőbe. A 22 perces műsor a 30 perces sávé, a 42 perces pedig a 60 perces sávé. Innen már ki lehet találni hogy mi van a köztes időben: reklámok és ajánlók.

Amúgy nem minden sorozat ilyen hosszúságú, ez kifejezetten az USA országos tévés adáshossz. Kábelen, prémium csatornán és online streamen simán vannak 55-60 perces epizódok.

2017. aug. 24. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Mert mint mindenhol, itt is a rohadt pénz dominál, és a kutyasz-ros reklámok. Azt kamuzzák hogy egy epizód 30 perces, amiből lesz 20 perc tényleges játékidő és 10 perc tetű reklám. Magyarul mikor sorozatot készítenek nem az a lényeg, hogy mindent elmondjanak benne amit kell, inkább kihagynak, tömörítenek részeket, csak hogy meglegyen a fix 10 perc a rohadványos mosópor, kocsi, bank, gyógyszer meg parfüm reklámozására. Mikor sorozatotkészítenek akkor is a reklámok körül fortog a világ. Szomorú. De énvelem aztán jól kicsesznek, csak neten nézek sorozatot és DVD-n filmet, azt bekaphatják a reklámjaikkal.Egyedül a sporteseményeket kell végigszenvedni reklámokkal, de olyankr is van megoldás, reklám alatt megyek budira, inni, kajálni, kiviszem a szemetet stb.
2017. aug. 24. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
A reklámok miatt, de pl a dmada oldalon bizonyos sorozatoknak vannak 60 perces részei is.
2017. aug. 24. 14:04
 4/5 anonim ***** válasza:
A reklámok fizetett hírdetések a tv-ben, ami azt jelenti, hogy pl itthon a nagy kereskedelmi tv-k mint pl az RTL az ingyenesen elérhető, tehát neked nem kell érte fizetned, de bevételre szükségük van. Ezt a bevételt cégektől kapják akik feizetnek egy bizonyos összeget, hogy eljusson az emberekhez a termékük. Ez a reklám. Nahogy az emberek megnézzék ezeket a reklámokat a csatornáknak ki kell találni valamit amivel a tv elé ültetik a nézőt, ezek pedig a műsorok. Ha az RTL megtehetné, hogy csak reklámokat adjon megtenné és csak reklám menne a csatornán, de akkor senki nem nézne RTL-t. Szóval kell a műsor csalogatónak, de a reklámokból él. + ki van még találva a műsorrend ami kb reklámmal együtt 1 órás műsorokat ad. 20-25 percenként reklámozniuk kell, hogy legyen bevételük. A műsorok, sorozatok ezért 20-40 percesek, hogy a reklámblokk beleférjen a műsorba. Minnél magasabb egy tv nézettsége análl többet kell fizetniük a cégeknek a reklámozásért, reklám helyeket vásárolnak ilyenkor. Ez elvileg szabad versenyes kapitalizmus, de nyilván nem az, mert csak a legnyereségesebb cégek tudják megfizetni azt az összeget ami arra elég hogy reklámozhassanak. Ennek még betesz az állami "reklám" is ami megint károsítja a szabad versenyt. Az a lényeg, hogy nagyon jól ki van ez találva és fel van építve.
2017. aug. 24. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, 4-esre válasz: ezt én tudom nagyon jól, de engem nem fog meghatni az RTL meg a TV2 (mikor egyik sem ad értékelhető műsort sem), nem fogok elmorzsolni értük egy könnycseppet és csupa szolidaritásból végignézni a rengeteg hulladék reklámot ezerötszázszor egy nap, hogy milyen gyorsan szívódik fel az Algoflex meg mennyire jó kis hitel van Csányi OTP-jében. Nem érdekel egyik sem és gyanítom a legtöbb embert sem. A reklámok idegesítő vackok, amik nem értem miért érik meg, mikor a legtöbb embert bosszantják, utálják őket. Én pl. nem vettem még több gyógyszert azért mert 3 percenként tolják az arcomba. A közmédiát meg még ennyire sem nézem, mert ott nem csupán unalmas és bosszantó ami van de egyenesen felmegy az agyvizem a sok agymosó hazugságtól. Ha nem ott menne a Forma-1, az olimpiák meg az úszósportok, a büdös életbe nem lenne odakapcsolva.
2017. aug. 24. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!