A Trónok harca miért koppintja a Star Warsot?
Az első vagyok!
A SW-ban az nem khaleesh, hanem kaleesh. :-)
A khaleesi egy titulus, mint a király, királynő, császár, stb.
A khaleesh a star warsban egy faj. Akkor lenne koppintás, ha egy ugyanolyan faj lenne benne, pont ugyanazokkal a tulajdonságokkal.
Az, hogy valamilyen név hasonló vagy ugyanaz, még nem koppintás, max annyit jelez, hogy az író rajongója annak, ahonnan vette az elnevezést.
Azt sem tudod, hogy miről beszélsz...
Előbb olvasgass, gondolkozz utána kérdezz.
Egyébként ha igazad lenne (amúgy nincs, mert ég és föld a kettő) sem lehetne ellene semmi kifogásod. Sok olyan film, könyv, zene van, ami népszerű és bevallottan egy korábbi mű inspirálta. Ettől nem lesz koppintás, másolás.
Ezen jót szórakoztam :)
Van egy véleményed egy dologról, amit nem ismersz. :)
#Magyar
5-ös: "A SW (tudomásom szerinti) legkorábbi része 1997-ben."
1977 lesz az...
A kérdezőnek: Koppintásnak azért nem koppintás, max tényleg tisztelgés, már ha nem merő véletlen. Az egyik karaktert például Sandor-nak hívják, az írónak pedig foglama sem volt arról, hogy ez egy magyar keresztnév.
Rengeteg műben/filmben/sorozatban van utalás korábbi klasszikusokra. Egy név, vagy szó, vagy valami apróság kölcsönvétele nem koppintás. Ha az űrben rohangálnának egy fekete sisakos gonosz ellen harcolva, akinek a két főhős egyébként a gyereke, na az már necces lenne. :)
,,1977 lesz az..."
Így van, viszont ekkor meg még szó sincs Griveousről, meg a fajáról, tehát 1-1.
Griveous első megjelenése pedig ha jól tudom, az eredeti 2003-as Clone Warsban van, szóval ha már koppintásról beszélünk, akkor a SW koppintott, de inkább senki, mivel a két név csak hasonló, ilyenre meg amúgy is több száz példa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!