Harry Potter egy Mary Sue? (túl tökéletes karakter)
Figyelt kérdés
Mary Sue-ra jellemző a meghalt szülők, borzalmas életkörülmények, és az hogy mindenben túl jó. (tömören)
Hamarosan végzek az első kötettel, és eddig minden sikerült neki, különleges tehetség a kvidicsben...Egyre jobban utálom a karaktert. Eddig még egy negatív tulajdonsága sincsen, azon kivul hogy önértékelése gondjai vannak, de ez is Mary Sue tulajdonság.
Értem, mire gondolsz, de szerintem nem az. Két dologban mutatkozik igazán tehetségesnek (kviddics + sötét varázslatok kivédése), de ezen kívül tanulmányi szempontból nem igazán tehetséges. Negatív tulajdonságai pl. a meggondolatlanság, vakmerőség, mártírkodó, elég sokszor bizonytalan és így tovább.
Az első könyben meg még csak 11 éves, szóval még nagyon gyerek.
Nem merek sokat írni, mert nem tudom, hogy mennyit ismersz a történetből, de a későbbiekben tuti találsz majd benne olyan emberi hibákat, hogy ne tartsd Mary Sue-nak.
2017. aug. 16. 21:38
2/6 A kérdező kommentje:
A filmeket már láttam :) A bizonytalanság is mary sue tulajdonság, a többiben nem vagyok biztos. Remélem tényleg változni fog, mert csak az jár a fejembe hogy "szegény árva gyereknek ez is sikerült...hurrá...nagyon izgalmas..."
2017. aug. 16. 21:48
3/6 anonim válasza:
Szerintem nem Mary Sue karakter. Az első könyvben még gyerek és maga az egész könyv is gyerekes (nem leszólni akarom), ahogy idősödik, úgy lesznek egyre összetettebbek a könyvek és maga a karakter is. Szó sincs arról, hogy mindenben kiemelkedő lenne, többször hangsúlyozva van, hogy amit elér azt sokszor a barátai segítségével éri el, tanulmányaiban (leszámítva a sötét varázslatok kivédését) átlagos, Hermione köröket ver rá. Van, hogy arrogáns, mártírkodó (ahogy említette az előttem lévő hozzászóló), kifejezetten érződöik Rowlingon, hogy nem fekete-fehér karaktereket akar teremteni.
2017. aug. 16. 22:00
4/6 anonim válasza:
mivel Harry fiú ezért ő Marty Stu lenne, de nem az, az első válaszoló jól leírta, a későbbi könyvekben kiderül hogy 2 dologban tehetséges, egyébként egy átlagos srác (ezt maga Dumbledore is megjegyzi az utolsó könyvben) plusz sokszor tud makacs, fafejű, meggondolatlan vagy bizonytalan lenni, illetve csajozni se nagyon tud :D
2017. aug. 17. 15:48
5/6 anonim válasza:
Már az első könyvben is, ha nincs ott Ron meg Hermione le sem jut Voldemorthoz.
Ennyit erről :D
2017. aug. 18. 18:06
6/6 anonim válasza:
Viszont Hermione egy kicsit Mary Sue szerintem, bár bírom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!