Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Athéné tényleg volt, olyan...

Athéné tényleg volt, olyan gonosz, mint a Campione nevű animében?

Figyelt kérdés

2017. aug. 10. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pallasz Athéné a görög istenőről beszélsz?

Aki a bölcsesség, az igazságos háború, a jog, az igazságosság, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője a görög mitológiában.

Nem volt sem bosszúálló sem gonosz, csak aki bántotta azt megbüntette. Pl: Arakhnét, mert kérkedett, hogy sokkal szebben sző, fon mint Athéné. Meglett a büntetése.

De pl: Perszeusznak segített. Vagy Segített Odüsszeusznak is.

Campione animét nem ismerem, de gyanítom, hogy nagyon messze áll a görög mitológiához.

2017. aug. 10. 18:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, biztos voltam benne, hogy valami nem stimmel az animében. :D

Ment a zöld kéz. :)

2017. aug. 10. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem láttam ezt az animét, de Athéné nem volt egy szent(ahogy a görög mitológiában senki). Én az Aráknés sztorit spec. úgy ismerem, hogy Arakné azt állította ő tid a legjobban szőni, még Athénénél is jobb. Ez az istennőnek nem tetszett és kihívta egy versenyre. A versenyt Arakné nyerte meg, Athéné erre bedühödött, elkezdett hisztizni, egy pók sörnyé változtatta Araknét. Athéné a történetet úgy kezte terjeszteni, hogy Arakné megérdemelte a sorsát mert kérkedett a nem létező tehetségével aztán elbukott. Egy szó mint száz Athéné hiába a bölcsesség istennője, ha valami kicsit is felbosszantja átmegy hisztis 5 évesbe és kegyetlenül elintézi azt aki kikezdett vele.
2017. aug. 10. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Időpont ma 20:34

Nem jól tudod Arakhné történetét.

Arakhné annyira szépen hímzett, hogy sértésnek vette, sőt kikérte magának, hogy a nimfák úgy dicsérték a goblenjeit, hogy biztos Athéne tanította. De kérkedett,hogy szebben fon, vagy szebbek az ő hímzései mint Athénéé. Athéne meghallotta, ezért kihívta egy versenyre. Arakhé olyan gobelint készített amin Zeusz kicsapongásait mutatta be. Bár ő nyert, de Athéné megharagudott, hogy tiszteletlen volt, szeretett apjáról sértő gobleint készített. Arakhé annyira szégyellte magát, hogy megsértette Athénét, hogy szégyenében felakasztotta magát. Athéné elismerte, hogy Arakhé gyönyörűen hímzett, bár szétzúzta a hímzőgépet, de Arakhét megsajnálta nagyon. Ezért visszaadta neki az életét, és éjjel-nappal szövő pókként élt tovább. Az ő utódai mai napig is szőnek, fonnak..

2017. aug. 10. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok változata van, én azt ismertem amit leírtam.
2017. aug. 10. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!