Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Dunkirk tényleg Nolan...

A Dunkirk tényleg Nolan leggyengébb filmje lett?

Figyelt kérdés
Azt olvastam egy fórumon hogy a Dunkirk messze Cristopher Nolan leggyengébb filmje. Ebben mennyi igazság van? Most akartam elmenni rá moziba, de így nem tudom megéri e. :S

2017. júl. 28. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem. Élménynek brutálisan jó, hibátlan, filmként pedig vannak benne itt-ott pici hibák, de zseniális. Nincsen benne sok hiba, inkább teljesen ízlés dolga a film: van egy koncepciója, amit végig is visz, és ezt valakinek beveszi a gyomra, valakinek nem. Majd ne lepődj meg, ha nem tudsz a koncepcióról semmit, mert nem szokványos mozi... :D Hasonló a Mementohoz meg a Tökéletes trükkhöz. Szerintem tegyél vele egy próbát.
2017. júl. 28. 23:48
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

*Ha nem tudsz a koncepcióról semmit ne lepődj meg.

Egyébként Nolan gyengébb filmjei is bőven jók, de nem ez a leggyengébb szerintem. :)

2017. júl. 28. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Tegnap este néztem, még most is a hatása alatt vagyok... Rangosorlni próbálom a filmjeit, és arra jutok, hogy még a "leggyengébbek" is zseniális filmek az övéi közül.

Ami a Dunkirk-öt illeti, nehéz összehasonlítani bármi mással amit eddig Nolan csinált, hisz egy háborús filmből nem lehet kihozni olyan mindfuck dolgokat mint a Mementó, az Eredet, vagy az Interstellar, hisz az fantázia, ez pedig valóság (hogy mennyire, az más kérdés.) Teljesen eltérő stílus, mégis, onnan érződik a nolani varázs, hogy az Interstellar óta nem igazán volt ehhez fogható mozis élményem... Szó szerint remegtem egyes jeleneteknél, már az első képkockáktól kezdve beszippantott, ott éreztem magam a francia partokon. És látod, ebben rejlik a film varázsa. Végletekig reális és élethű, tesz róla, hogy elfelejts mindent amit eddig a háborús filemkről hittél. Megható és emberközeli, viszont minden giccs nélkül. Nem próbálja felmagasztalni a háborút, nem állít pátoszos tévképzeteket az ügy érdekébe, és végre nem azt mutatja, mekkora hősök és tökéletesek a szövetségesek. Sokkal inkább túlélőfilm, mintsem háborús. Nem az ütközet a lényeg, hanem maga a túlélés, a kijutás. És ezt a hangulatot páratlanul érezteti a rendezéssel, a képi világgal, a zenével, a vágásokkal. Ez viszont a történet és a karakterek rovására megy, ugyanis egyikről sem beszélhetünk igazán. Nincs történet, csak cselekmény. Nincsenek kidolgozott karakterek, csak az a 400 000 katona, a segítségükre érkezők, és a pilóták. Ezek közül néhányan többet időz a kamera, mondhatni az ő szemszögükből kíséri végig az eseményeket, de ezek sem igazi karakterek. Mégis egytől egyig szorítunk még az utolsó statisztának is a túlélésért. És mivel ezt az érzést ennyire átadja, nem is hiba, hogy nincs csavaros történetvezetés, elmélyített jellemek... Nem is volt szükség rá, a dráma így is a tetőfokán van.

2017. júl. 29. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Én ugyan még nem láttam, de ha érdekel, akkor nézd meg és saját magad alkoss róla véleményt.
2017. júl. 29. 15:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor érdemes megnézni szerintetek? Nekem a Mementó speciel nem tetszett, de az összes többi filmjéért oda vagyok.
2017. júl. 29. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor nézd meg. :)

Amúgy miért nem tetszett a mementó ha kérdezhetem?

2017. júl. 29. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:
16%
Hát, elég gyenge lett, de azért A sötét lovagot nem múlja alul.
2017. júl. 30. 00:20
 8/8 anonim ***** válasza:
#7-es válaszoló mi bajod van a Sötét lovaggal és ezzel? :D Hogyhogy nem tetszenek?
2017. aug. 10. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!