Megéri elolvasni a Trónok harcát?
Én először a sorozatot láttam és utánna kezdtem el a könyvet. Nem olvastam végig.
A könyvben számomra nagyon sok volt az unalmas jelenet, viszont az biztos, hogy a szereplőket és a történetet sokkal jobban leírja. Van olyan, hogy a sorozat teljesen eltért egy egy karakter sorsától.
Annyit tudok mondani, hogy kezdj bele, aztán majd meglátod! :)
"Mennyiben más, mint a sorozat?"
Ez inkább fordítva teendő fel, mivel a könyvek alapján készül a sorozat.
Az 1. évad még viszonylag hozta a könyv történetét, de minél több évad készül(t), annál több az eltérés a könyvekhez képest, de pl. már az 1. évad 1. részének legelső jelenete is máshogy volt a könyvben.
Tehát nagyon sok eltérés van. Erre azt a hasonlatot szoktam felhozni, hogy ha a könyvek története egy jéghegy, akkor a sorozat csak az apró csúcsa.
A sorozatban nagyon sok dolog le van egyszerűsítve, meg van változtatva, ki van hagyva, szerepek vannak összevonva, olyan dolgokat találtak ki bele, amik a könyvben nincsenek benne, és a könyvbeli karaktereknek szerintem az 5%-a sincs benne a sorozatban. Illetve az is megjegyzendő, hogy a könyvekben sokkal jobban megismered a karaktereket, mivel nagyon sok monológ van. Plusz a jóslatok, próféciák, látomások túlnyomó részét is kihagyták a sorozatból.
Pl. a Martell házból a sorozatba nem rakták bele Doran idősebb gyerekeit, Ariannét és Quentynt, és a könyvben nem is mészárolták le őket Oberyn lányai. Jon Snow sorsa még nem derült ki. Kings Landingben/Királyvárban is más volt a történet, Cersei még most készül a tárgyalására. Brienne, Jaime, Bronn, Beric, Barristan Selmy, Jorah, Sansa stb. története teljesen más a könyvben és a sorozatban. A sorozatban korábban összevonták Tywin és Roose szerepét, amit Tywin kapott meg. És lehetne még sorolni napokig.
A lényeg, hogy a sorozat a nyomába se ér a könyveknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!