Miért van ennyi Daenerys utáló ezen az oldalon?
Nem provokatív kérdésnek szánom. Csak nem értem ezt a fajta gyűlöletet. Pl.: Pár perce olvastam egy olyan kérdést, hogy Dany meddig ül még a Vastrónon. Miért kell ilyen bicskanyitogató stílusban írni? Illetve miért utálja Daeneryst, aki utálja? Indokoljátok meg normálisan.
Köszönöm szépen.
Gondolom mindenki, aki nem szereti, más miatt.
Én nem gyűlölöm, de sokszor egyáltalán nem logikus, amit csinál, viszont ez magyarázható azzal, hogy korban és fejben még inkább egy kislány.
Erre egy példa mikor az elején megtiltotta a Dothrakiknak, hogy erőszakoljanak és gyilkoljanak. Később pedig arra buzdította őket, hogy keljenek át Westerosra és pusztítsák el az ottani embereket. És ő akar uralkodni Westeros fölött...
És ha már a westerosi uralkodáshoz értünk, akkor egyből jön egy másik példa: Jorahtól Westerosról szóló könyveket kapott ajándékba a házasságkor és Jorah nagyon sokáig mellette volt. Később Barristan Selmy is csatlakozott, de Dany annak ellenére, hogy folyamatosan azt hangoztatja, hogy uralkodni fog Westeroson, le se szarta azt, hogy megismerje. Nem olvasta el a könyveket, nem kérdezgette Joraht és Barristant, meg se próbálta megérteni és megismerni az ottani életet, kultúrát, történelmet, viszonyokat. Annyi "tudás" elég volt neki, hogy a Starkok, Baratheonok és Lannisterek majdnem kiirtották a Targaryeneket, ezért végeznie kell velük. Egyszer kérdezte meg Barristant, hogy milyen volt az apja (Aerys, az Őrült király), de akkor meg belefojtotta a szót, mert nem tetszett neki, amit hallott, nem akarta megtudni az igazságot.
És lehetne még találni példákat.
gondolom a nők azért,mert a filmben gyakran előkerül a csaj melle,vagy a meztelen se-gge és utálják ezért,mert ha nem is egy kiemelkedően jó csaj,de jobb mint ők és megnézi a pasijuk.
könyv olvasóként meg azért mert egy idegesítő pipogya a karakter,akitől a logikus,vagy a taktikus gondolkodás igen távol áll.
persze gondolom direkt ilyen,mert végülis a sztori szerint valami 15-16 éves kislány,nem pedig felnőtt nő,mint a tv soriban.
Az igaz, hogy igen sokan nem szeretik Danaeryst, de ha megnézed már csak a gyakorikérdések trónok harcával kapcsolatos kérdéseit is, azt is láthatod, hogy rengeteg imádója is van.
Ez azzal magyarázható, hogy egy népszerű sorozat/könyv egyik főszereplőjéről beszélünk, aki viszonylag ellentmondásos karakter is (azért nem egy Eddard Stark). Nyilván mindenkiből más érzéseket vált ki, nem imádhatja mindenki.
Egyébként nekem speciel az 1. könyvben ő volt a kedvenc karakterem, nagyon nagy fejlődésen ment keresztül. Később sem utáltam meg, voltak nagyon jó húzásai: sárkányok kikeltése, Astapor romba döntése... viszont úgy is éreztem, hogy túlságosan nagy szerencséje volt többi szereplőhöz képest. Vagyis túl sok minden hullott csak úgy az ölébe, és hiába hibázott rengetegszer (persze egy 15 éves, serdülő lányról beszéünk és nem is várható tőle hogy olyan jó legyen a hatalmasok játszmájában mint pl Tywin, Kisujj), ezután egy jó ötlettel megoldotta a problémát sőt még nagyobb serege, több követője lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!