Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek mi lett Elizabeth...

Szerintetek mi lett Elizabeth Shaw sorsa az Alien Covenantben?

Figyelt kérdés

A legelterjedtebb teória az, hogy David megölte és kísérleteihez felhasználta.

Nekem kicsit más a véleményem. David retorikájára mindig is az volt jellemző, hogy sosem hazudott. Nagyon trükkösen csavarja a szavakat, játszik velük,de sosem hazudik. Sok példát lehetne említeni, leginkább a prometheusból,de a Covenantben is van rá példa: Oram kérdezi pl. a tojásoknál, hogy "mert mire várnak?" "Egy anyára" a válasz. Végülis így van. Szóval ha David esetében sosem lehet felfedezni, hogy hazudik(javítsatok ki, ha tévedek), akkor miért ne hihetnénk el a filmben elhangzott történetet? Természetesen az benne van, hogy ferdít (ez jellemzi a válaszait, ha ki akar térni a konkrétumok elől), de valójában, alapvetően igazat mond. Eszerint ő szerette Shaw-t, stb. Az érkezéskor Shaw szörnyet halt, ő eltemette (például a keresztjét, néhány holmiját, vagy egyszerűen csak egy sírkövet tett le, mint szimbólum). Az, hogy a testét utána felhasználta kísérletnek, abban én inkább Shaw feltámasztásának vágyát látom. Nem véletlenül lesz annyira zabos David, amikor meghal egy ilyen lény. Ezek a lények Shaw DNS-ét, tehát őt magát rejtik.

Amikor Daniels megkérdezi, mit tett Shaw-val, akkor David azt mondja: ugyanazt, amit veled fogok tenni. És ekkor tulajdonképpen nem öli meg Danielst, hanem fellöki egy asztalra és megpróbálja lesmarolni. Nem megöli, nem nyomja le a torkán azt a fekete cuccot... Hanem azt teszi, amit Shaw-val is tett -legalabbis elmondása szerint.

Másfelől teljesen felesleges hazudnia Walternek az érzéseiről. Ha megtévesztő akarna lenni, akkor inkább a teremtőjének, weylandnek készített volna kis oltárt stb. Az meggyőzőbb lenne bárkinek. Meg igazából nem.is rejtegeti Shaw testét, tehát nem csinál titkot abból, amit tett. Merthogy nem hazudik.

Az is furcsa, h a skorpió (az űrhajó) lezuhant. Pedig bedokkolt, nem kellett volna zuhannia. Mi van, ha itt lépett közbe Shaw, és ő irányította félre a hajót, ami így lezuhant. Aztán elég szerencsétlenül Shaw ekkor halt meg. Vagy szerintetek akkor miért zuhant le a hajó?

Ez persze csak egy kis szelete David jellemenek. Van ott isten mánia, luciferi/prometheusi szerep stb. Ezekről is hosszan lehetne beszélni, erről azonban eléggé egyforma vélemények vannak. Én éppen ezért inkabb kiragadnam kettejük, Shaw és David kapcsolatát, mert a most kozkeletu magyarázatokkal ellentétben nekem nem annyira egyértelmű, hogy ő megölte volna shaw-t. Az avp wikin is ezt a magyarázatot írták ki/fogadták el.

#Alien Covenantb
2017. máj. 24. 21:53
 1/8 anonim válasza:

Hi!

Én nagyon dühös voltam, mikor kiderült hogy shaw halott. Úgy gondolom a rendező nem így tervezte először a tötörténetet. Sajnos a sok kritikának engedve modosítot a történeten és ez a 2.Forgatókönyvnek tudhatóbe. Ezt a kettős hatás, érzest lehet érezni egész film alatt. Valami új, de ahogy David bejön a képbe, már Phrometeus. Nemértem miért nem lehetett valami új irányba menni v folytatni.. Ezekre a kérdésekre meg csak akkor fog válasz érkezni, ha Ridley Scott észbekap és rendbe hozza a hibáit és a következő részben visszatér a Phrometeus féle egyedi Forgatókönyvhöz, történethez. Ez a film sajnos egy katyvasz lett semmi több!

2017. máj. 25. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy teljesen értelmetlenné és követhetetlenné tették David tetteit. Az elejétől kezdve semmit nem lehet jól megválaszolni vele kapcsolatban. Nálam pont ezzel ásták el a Covenant-et.

Nem rossz az elmélet, én szintén el tudnám képzelni. Ezt így meg is kellett volna magyaráznia a filmnek.

2017. máj. 25. 18:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Engem még annyira nem is zavarna, ha nyitott kérdéseket hagynak. De a túl sok nyitott kérdés zavaró. Nem azért, mert ne lenne fantaziank megválaszolni, teóriákat gyártani, hanem azert, mert így a jellemek nem követhetők. David lenne az egyik kulcs ahhoz, ami ezzel az Alien fajjal történt. Ha a kulcsszereplővel nem vagyunk tisztában, akkor mehet az egész a kukába. És itt nem a kiszámíthatósag a lényeg (Joker karaktere a Batmanben is egy anarchista jellem, ergo nem kiszámítható). Csak ne legyen összevissza az egész. Ezért valóban jó lenne néhány kérdést megválaszolni.

Én szerettem a prometheust, valószínűleg ezért zavar Shaw ilyen szintű kiírása a történetből. Persze a halálát elfogadnám, csak mivel nagyon hangsúlyos, kivetelesen jól felépített volt a szerepe a prometheusban, ezért talán kicsit máshogy kellett volna talalni a halálát. Jobban magyarázni. Mellesleg ha ő egy Alien Queen, egy egész fajta Évája, őse, akkor meg pont emiatt kellett volna őt jobban hangsúlyozni.

Egyébként egyetértek, Scott totál mellélőtt azzal, hogy aalafeküdt a sok rajongói elvárásnak, és csinált egy Alien copy -t. Egyébként én elvoltam a filmen, egy mozinak jó volt. Még kellő filozofikussagot is csempésztek bele, szóval én annyira nem.huzom le a filmet. De nem is annyira jó, mint vártam; és igen, ez a kettősség érezhető rajta nagyon, amit írtatok. Scott lehetett volna annyira tökös, és megcsinálhatta volna úgy a filmet, h tesz magasról az elvárásokra. Befutott rendező, ennyit megengedhetett volna magának. Na mindegy. Ez van. :)

2017. máj. 25. 20:40
 4/8 anonim ***** válasza:

spoiler

david felhasználja a kisérleteihez

2017. máj. 28. 08:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Majdnem meglett az alien 3 amia kettő után játszódik itörli a hármat meg a négyet ehelyett lett a covenant.

Lehet egy olyan magyarázat ami jóval emészthetőbbé teszi hogy... mivel davidnek letépte a fejét az első space jokey akivel találkoztak és shawt is megakarta ölni ezért amikor elindultak megkeresni őket már alapból támadni akartak. Shaw meghalt útközben david viszont a hajón található vírust használta hogy osszút állon, egyrészt a tervezőkön másrészt hogy ő is tervező legyen a vírus segítségével.

amúgy a 79 ben készült erzióban a jokey kb négyszer nagyobb és több ezer éves. Tehát azok tök más alienek.

2017. máj. 29. 23:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Spoiler: a könyvváltozat jobban kifejti az egész háttértörténetet, miszerint David is csak találta a tojásokat és így Shaw nem lehet az Alien-ek "őstermelője".

Nekem az egész Covenant-nek semmilyen értelme nincs. Se füle, se farka.

2017. jún. 4. 08:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem nincs meg a könyv, szóval csak a hivatalos(abb) fórumról tudok tájékozódni. Ott pont azt írta valaki, hogy a könyv alapján ő, David hozott létre tojásokat, pontosabban a technikát lemásolta, és mégiscsak Shaw-t​ örökíti át benne. Miutan kikelt Oramból a közös gyermekük, akkor bemegy a kis Shaw-nak készített oltárhoz, és egy ódát ad neki (megszületett gyermekük tiszteletére?). Neked megvan a könyv? Mert én csak kommentekből tájékozódtam.

Meg kijöttek a hivatalos rajzok, amiket David készített Shaw-ról. Na az még egy nagy maszlag amúgy. Ha azt mind megcsinálta Shaw-val, akkor legalább három Shaw klónnak kellene lennie... Az egyikben szét van roncsolva az arca, a másikban nem, a harmadikban kopasz (persze ez még simán lehet, h nem rajzolt neki hajat), a negyedikben nincs teste, az ötödikben a facehugger shaw bordaibol és gerinceből lett kialakítva stb... Közben a filmben meg egy viszonylag ép állkapcsú Shaw van (tehát nem az arcán/száján keresztül távozott a neomorph, roncsolva azt, ahogy a második rajzon látható), ergo azok a rajzok akkor mik??? Kicsit összevisszának érzem a koncepciót. :/

2017. jún. 4. 12:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem se teljesen tiszta a történet. Ami lejött hogy biztos hogy nem David hozta létre az alieneket csak valami oknál fogva kisérletezett velük. Nekem az jött át hogy a tervezõk hozták létre ezt a fajt nagyon régen hóditások céljából. Ami még nem tiszta hogy miért irtotta ki David a tervezõk bolygóját? Illetve egyáltalán az a tervezõk bolygója volt?
2018. szept. 23. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!