Star Wars: Dooku gróf miért fecsegte ki Obi-Wannak hogy egy sith nagyúr irányítja a Köztársaságot? Mi lett volna ha Obi-Wan el is hiszi neki és Palpatine lebukik?
És ha elhiszik a Jedik, hogy ez igaz?
Egyrészt ebből a kijelentésből még nem következik az, hogy Palpatine sith, és hogy Palpatine Sidious. Arra is utalhatott volna Dooku, hogy Palpatine a Sith nagyúr bábja, és hogy a háttérből irányít Sidious.
Másrészt Dooku ezt négyszemközt mondta el Obi-Wannak, aki ezt nem is tudta volna bizonyítani sem, így ha még meg is gyanúsítják Palpatine-t, még mindig nem lett volna semmilyen bizonyíték ellene.
Egyébként a Jedik nem sokkal ezután kezdtek nyomozni Sidious után, és hamar kiderítették, hogy Palpatine belső köreiben kell keresni, vagy maga Palpatine az.
Meg végül is ott a köztársaság katonája állt szemben a szeparatisták "vezetőjével". Obi-Wan gondolhatta úgy is h Dooku csak a szeparatista propagandát nyomja h átálljon.
Persze Dooku szemszögét nem értem h minek mondta el az igazságot.
"Persze Dooku szemszögét nem értem h minek mondta el az igazságot."
Szerintem azért mondta el, hogy megnyerje szövetségesnek Obi-Want, illetve hogy tovább növeljék a bizalmatlanságot a Köztársaság vezérkarában. Persze ez elég harmatgyenge próbálkozás, de más értelmét nem látom a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!