Láttátok az Alien: Covenant-ot? Mi a véleményetek a filmről?
Nekem annyira nem jött be, 1000. hentelős film lett belőle
Jobban örültem volna ha a prometheus vonalat viszik tovább
Egy *os.
Gyengébb horror/scifinek elmenne.
(bocsánat még nagyon a hatása alatt vagyok de nem sűrűn éreztem eddig úgy hogy gyakorlatilag kidobtam az ablakon a mozijegy árával x ezer forintot)
SPOILERES LEHET!!!
Magas elvárásokkal ültem be a filmre, tegnapelőtt este. Szeretem az Alien filmeket és a Prometheussal sincs különösebb bajom, így izgatottan vártam, hogy mi sül ki abból, ha ezt a két dolgot végre tényleg összegyúrják. Biztos voltam benne, hogy ez egyszerűen nem lehet rossz film!
Mégis keserű szájízzel sétáltam ki aztán a moziból.
A Covenant legnagyobb szépséghibája, hogy szinte ordít róla, hogy az itt látottak szinte köszönőviszonyban sincsenek Scott eredeti terveivel, vagy legalábbis nagyon távol állnak tőlük. Van egy olyan gyanúm, hogy ő eredetileg csak a neomorphokat szerette volna belerakni ebbe a filmbe, a klasszikus alien és arctámadó jelenléte ugyanis kifejezetten izzadságszagú volt számomra. Persze, ott voltak, futkároztak, gyilkoltak, meg minden, de egyszerűen kilógtak a filmből és végig olyan érzésem volt, hogy ez a történet nélkülük is simán megállná a helyét.
Mellesleg a sztorit könnyen el lehet különíteni három különálló részre, szinte vonalzóval meghúzva közöttük a határvonalakat: az eleje és vége Alien feelingű, a közepe pedig színtiszta Prometheus stílus. Viszont ez a prometheusos szál ebben a részben olyan szinten unalmas és vontatott volt, hogy a film közepéből már szinte alig emlékszek valamire.
És ha már emlékezetkiesés: karakterek terén számomra ez a rész volt az abszolút mélypont az összes eddigi közül. Lehet, hogy csak én nem figyeltem eléggé, de Fassbenderen kívül mindenki totál jellegtelen és üres karaktereket hozott. Az a kifejezés, hogy “nem tudtam értük izgulni”, nagyon kevés. Annyira lesz*rtam őket és a sorsukat, mint még kábé soha semmit, mert nemhogy szimpátiát nem éreztem egyikük iránt se, még beazonosítani se tudtam őket, hogy mégis ki-kicsoda. A főszereplő nőnek, annak a szegény ember Ripleyjének még a nevére se emlékszem, ami egy főszereplő esetében szerintem elég nagy baj. Egyedül Waltert, valamint az újdonsült kapitányt tudtam még a memóriámba vésni a legénységből, de őt is csak azért, mert felismertem a színészt, aki játszotta.
Komolyan, még az AVP:R szereplőiért is jobban tudtam izgulni.
Na, azért, hogy ne tűnjek túlságosan szőrösszívűnek, azt azért meg kell adni a filmnek, hogy voltak benne nagyon jó dolgok is. A xenomorphok bitang jól néztek ki, még ha a történet szempontjából nem is volt túl indokolt a jelenlétük. Számomra ez volt az első alkalom, hogy nagyvásznon láthattam őket (ha a Prometheus zárójelentét nem számítjuk), szóval ez is közrejátszhat abban, hogy ilyen nagy hatással voltak rám.
A végén lévő csavar bármennyire is sejthető volt, ütött azért rendesen és elérte, hogy érdekeljen a folytatás.
Az űrhajós akciójelenet az aliennel (ami ugye már a trailerben is benne volt) állati jól nézett ki és izgalmasra, pörgősre sikerült.
David személyisége pedig egyre érdekesebb, kíváncsi vagyok, hogy merre viszik az ő történetét a folytatásban.
Mindent összevetve voltak ugyan megmentő kvalitásai a filmnek, de ezek ellenére is komoly csalódásként éltem meg.
Egy dolog miatt viszont megérte elkészíteni: végre van egy olyan film, amivel a jövőben nyugodtan lehet példálózni: íme, ez történik, ha meghajolunk a sok elvakult, oldschool fan akarata előtt és a saját ötleteinket a háttérbe szorítva, azt adjuk nekik, amit látni akarnak.
Fel lesz mondva ugyan a kötelező anyag, de az eredmény így egy színtelen, szagtalan, lelketlen iparosmunka lesz.
nem tudom hogy ez volt-e a fan akarat.
én a teremtőket vártam,hogy milyen a kultúrájuk stb ez érdekelt volna.
erre 1 perc alatt kipusztították őket.
és reméltem,hogy nem lesznek benne "promáteuszos bakik",amik végül lettek,mint amikor a cowboy lesza-rja a hibernált 200 embert,meg a csillió dolláros űrhajót és berepül a viharba,mert a csaja nem válaszol rádión.
ez kb a komplementere annak amikor megtalálják a prométeuszban az űrhajót meg az űrlényt,erre a geológus közli,hogy őt nem érdekli.
szerintem nincs olyan ember a földön,akit ne érdekelne egy ilyen felfedezés,plusz egy ilyen félnótást eleve nem választottak volna ki egy ilyen komoly és drága útra.Ez érvényes mindkét részre.
meg hogy a főszereplő csaj castingját ennyire elszúrják.
abból a csajból max azt nézni ki,hogy a sarokba ugrik és addig üvölt amíg meg nem eszi az alien,nem pedig azt hogy átmegy riplibe.
szóval a filmeben benne van,hogy nem rossz,de lehetett volna jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!