Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ez alapján, ajánlanátok nekem...

Blau1999 kérdése:

Ez alapján, ajánlanátok nekem sorozatokat?

Figyelt kérdés

Összeírtam egy kis listát azokról amiket láttam és tetszettek, illetve amiket már ajánlottak, de nem igazán tudom miért, és érdemes lenne-e belekezdeni.

Sorozatok amiket láttam/szerettem

Doktor house

Így jártam anyátokkal

Született feleségek

Family guy

Westworld

Pretty little liars

Santa clarita diet

Kártyavár

Szex és New york

Mentalista

Series of unfortunate events

Orange is the new black

13 reasons why

Scream queens

Wayward Pines

Stranger things

Shameless

Impastor

Mr robot

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot

Sherlock

Amiket meg akartam nézni de még nem vitt rá a lélek nem tudom miért, erről is elmondhatnátok, kiválasztva egyet-egyet melyiket kéne tényleg megnézni és miért:

X akták

Breaking bad-totál szívás

Walking dead

Jóbarátok

Louie

Trónok harca

Drót

Transparent

Homeland

American horror story

Mad men

Dexter

Modern család

Downtown Abbey

Lost

The office

30 rocks

The Sopranos

Scrubs

Arrested Development/ítélet:család

Törtetők

Az elnok emberei

És persze ezeken kívül is ajánlhatnátok. Igyekeztem leírni majdnem mindet amit végignéztem vagy erősen gondolkoztam rajta hogy csekkolom. Láthatjátok, hogy azért nem olyan nagyon beszűkült az ízlésem, van benne komoly politikai sorozat is (kártyavár) és tipikus csajos, aranyos (szex és new york). Kérlek ha ajánlotok írjátok mellé röviden, hogy miért!

2017. máj. 13. 09:29
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

Hú, eddig elég gagyi, harsány sorozatok jutottak el hozzád, ezeknél vannak 100szor minőségibbek, amiket érdemes megnézni.

A Downtown Abbey-t nézd meg, jó.

Kórházasból House helyett Vészhelyzet jobb, vagy a Quinn doktornő, bár az nem jelenkori, de amúgy csodálatos sorozat.

Sherlocknál sokkal jobb Sherlock és Watson, de az eredeti, klasszikus Sherlock Holmes kalandjait is érdemes megnézni, bár sajnos nincs fenn minden része s neten, de úgyis epizodikus történetek, szóval élvezhető.

Így jártam anyátokkal totál gagyi Jóbarátok utánzat, de a Jóbarátok színvonalban klasszisokkal fölötte van.

Könnyedből nagyon aranyos még A kiválasztott, és a Binni s a szellem, ami ugyan egy élőszereplős disney sorozat, de felnőtteknek maximálisan is élvezhető.

Ha a történelmi stílus érdekel, akkor ne fikciót nézz, inkább a Tudorokat, a Fehér Királynőt és a Borgiákat, magukkal ragadó, gyönyörű képi világú szériák, és tanulni is lehet belőlük...

Ha tudsz annyira németül, akkor ajánlom az Ötcsillagos szerelem című sorit, 30 rész, csajos-aranyos, csak sajnos magyarul sehol nincs fenn. Eredeti címen Fünf Sterne viszont fenn van a youtube-on

Fantasyból ajánlani tudom az Egyszer volt, hol nem volt című sorozatot, aminél fantáziadúsabb alkotást nem nagyon láttam még.

És persze örökzöld klasszikus trió az Anna, Váratlan utazás, Szelek szárnyán, amiket egyszer az élete során mindenkinek látnia kellene :)

2017. máj. 13. 09:52
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Ja, és ilyen Dexter meg Lost féle szemetet szerintem jó érzésű ember egyértelműen nem néz meg, de persze ez megint csak az én véleményem.
2017. máj. 13. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Ja, és csajosból az Elisa di Rivombrosa kihagyhatatlan remekmű
2017. máj. 13. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Simlis spinék
2017. máj. 13. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

Inkább leírom melyeket ajánlom, mert nekem tetszett.

Fekete tükör (Black mirror) 1-3. évad

Társadalomkritika felső fokon, "scifitálon" tálalva, szórakoztatóan. Nem egybefüggő részek.

Trónok harca

A hatalomért mindent!!! Horror, kaland, szex, háború, és

dráma "dögivel"...

Nagyon jó fantasy.

Londoni rémtörténetek (Penny dreadful)

A viktoriánus horrortörténetek "ászai" csapnak össze ill. kötnek szövetségeket. Komor hangulatú, szívhez szóló dráma, némi horrorral fűszerezve. Borongós fantasydráma a javából!

The last ship (Az utolsó remény)

Katonás, terroristás. Tipikus amcsi. De jófajta, izgalmas, fordulatos sztori.

The walking dead

Kőkemény dráma az emberi gyarlóságoktól a legnagyobb vívódásokig... egy zombiapokalipszis közepén. Túlélő(?)horror, kalandok, elgondolkodtató. A "fél világ" szidja vagy imádja. ...és nézi.

The Sopranos (Maffiózók)

Egy alvilági család drámája. A részek különböző hangulatuak. Remek színészi teljesítmények. Ebben is van minden ami egy "bűnözős" sorozatban benne kell legyen.

És még néhány egyedülálló sorozat amit kipróbálásra ajánlok:

-Preacher(Prédikátor)

-The Magicians

-The Leftovers (A hátrahagyottak)

-Stranger Things

-The 100

És a legnagyobbak:

Star Trek :

- Új generáció (New Generation)

- Voyager

- Deep Space 9

Stargate(Csillagkapu):

CSK 1

Atlantis

...És a Dr.WHO. Egy kortalan scifi sorozatfolyam már vagy 50 éve.

2017. máj. 13. 15:34
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

Amik neked tetszettek, azok közül nekem is bejött pár:

Így jártam anyátokkal

Született feleségek

Family guy

Westworld

Pretty little liars

Orange is the new black

Scream queens

Wayward Pines

Stranger things

Szerintem valamennyire hasonló lehet az ízlésünk, én a felsoroltak közül ezeket ajánlom:

X-akták

Trónok harca

American Horror Story

Lost

2017. máj. 14. 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja igen, egy hozzászóló említette a Black Mirror-t, és még volt a Once upon a time. Mindkettő nagyon jó. :)
2017. máj. 14. 17:27
 8/8 anonim válasza:

Jó az ízlésed, de azért vannak még jó sorozatok:

The 100-apokaliptikus sci-fi. A Föld egy nukleáris háború következtében élhetetlenné válik, ezért létrehoznak egy űrállomást, ahol kemény törvények keretei közt élnek. 95 év után leküldenek 100 tinédzser korú bűnözőt a Földre...Nagyon jó történet váratlan fordulatokkal teli epizódok. Először young adoultnak tűnik,de annyira nem az.

Trónok harca: harc,szerelem,árulás..kiváló remekmű, amely magával ragad.

Lucifer: ha az Ördög kikapcsolódásra vágyik, hova menne, ha nem Los Angelesbe...hol sírsz a drámaik hatástól, hol meg az egészet végig vinnyogva röhögöd...:D

Odaát (Supernatural): Két testvér felveszi a harcot számos gonosz lénnyel. Vannak benne vámpírok,vérfarkasok,angyalok,démonok,boszik...Maga a történet néha ellaposodik,de alapvetően nagyon-nagyon javasolt a belenézés.

Dr.Who (Ki vagy Doki?): a legrégebben futó sorozat az angol BBC jóvoltából. Egy földönkívüli kalandjai, aki hol a Földön,hol más idegen civilizációkban keveredik különféle kalamajkákba.Sajnos a régi részek (klasszikus) egy része elveszett,de ha a 2005-ös szériától nézed akkor is érteni lehet, én is azzal kezdtem anno.

Ha történelmire vágysz:

A fehér királynő, és a folytatása a Fehér hercegnő: Phillipa Gregory írónő regényeinek megfilmesített változatai. Anglia azon történelmi eseményeit dolgozza fel amelyet csak nagyon röviden tanultunk történelem órákon. A Rózsák háborújában játszodik, mikor az első részben a Yorkok, majd a Fehér hercegnőben a Tudorok uralkodnak. Nagyon érdekes, ezen remekművek a nők hatalmi játszmái és viszonyai alapján rekonstruálja a korszakot és a főbb politikai eseményeket. Ezeknek a folytatása a már előbb elkészült Tudorok sorozat, amely sajnos annyira nem lett jó, de az is nézhető kategória (csak nem annyira hiteles)

Tabu: Talán az egyetlen olyan sorozat eddigi nézéseim sorában, amelyre ráaggatható a korhű ábrázolás. 1800-as évek, London. Egy gazdag úrfi hazatér és átveszi elhunyt apja birtokait...

Még utolsónak a kedvencem:

Shannara krónikái:

Egy nagyon elfeledett mű. Fantasy kategória, pici sci-fi beütéssel.A föld egy háborút követően átalakul. Az emberek mellett 3 főfaj alakul ki: troll,elfek és gnómok.

A Földet veszély fenyegeti amelyet csak egy elf hercegnő,egy félelf fiú és egy ember nő tud megmenteni a démonoktól. A cselekmény így leírva borzasztóan egyszerűnek tűnik,de remek kikapcsolódás és szórakozás.

Úgy ezek jutottak most eszembe. :)

2018. febr. 10. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!