Tudnátok nekem alapfilmeket írni, amit mindenkinek kötelező ismernie?
Na az Alkonyat az a film,amit semmiképp nem néznék meg,csak részleteket láttam belőle amíg az itthoniak nézték,de köszönöm, nekem annyi bőven elég volt abból a nyálas keverve vámpíros filmből.
Nem értem mit esznek annyian rajta.
Mi az, hogy nincsenek ilyen filmek? Nincsenek könyvek, amik hozzá tartoznak az alapműveltséghez? Nincsenek magyar költőknek olyan versei, amiket minden magyarnak illik ismernie? Nincsenek olyan hatású zenék, zenészek, akiket illik legalább felszínesen ismerni? A film miben más?
Igen, mindenki azt néz amit akar, de ez biztos, hogy jó? Nincsenek eszméletlenül káros ideológiákat terjesztő filmek? Nincsenek olyanok, amik fiatalok millióit indítják el nagyon rossz irányba? Nincsenek olyan propaganda filmek, amik népek nézeteit változtatták vagy erősítették meg olyan irányba, amilyenbe nem lett volna szabad?
Amúgy nem gondolom, hogy ezeket a filmeket tiltani kéne, mint ahogy a művészetek semmilyen ágát sem, viszont bizonyos filmeket megnézését érettséghez és intellektushoz kellene kötni, különben csak rombolni fognak.
Amúgy mért kell mindent túlrelativizálni? Ha mindenhez így állunk hozzá, akkor mi fogja alakítani a személyiségünket, miből fogunk tudni számunkra releváns információkat leszűrni? Mi fogja építeni a személyiségünket?
Arról nem is beszélve, hogy alapfilm gyanánt ideböfögöd a legízléstelenebb giccseket, amik 14 éves kor felett nem is túl népszerűek.
A kérdezőnek: Ez, hogy alapfilm túl tág fogalom, olyanokat tudnék csak mondani, amiket Te is ismersz. Adj meg legalább műfajt vagy kort, amiből szívesen szemezgetnél és fogok tudni segíteni.
Horror, krimi, thriller, dráma, történelmi filmek.
15 vagyok
Horror:
Ragyogás
Az örögűző
A dolog
A nyolcadik utas: a Halál
Rosemary gyermeke
Iszonyat
Thriller:
Hetedik
Rettegés foka (1962, 1991)
A félelem bére
Psycho
Memento
Tortúra
Angyalszív
Történelmi filmek:
Ben Hur
Gladiátor (Én nem tartom sokra)
Spartacus
Gandhi
A bukás - Hitler utolsó napjai
A krimire nehéz érni, nálam ez eléggé összefolyik a thrillerrel, drámát pedig azért nem írok, mert a filmek fele dráma, így szinte bármilyen nagy nevű filmet írhatnék.
#3.(az első vagyok)Elnézést, hogy nem gondoltam át eléggé a válaszomat! De mi az, hogy alapfilm? Lehet, hogy neked alapfilm valami, de mégis kevesen ismerik. Én azt írtam, hogy amit sokan ismernek, egy szóval sincs ott, hogy szeretik is. És amelyik filmeket "odaböfögtem", azt azért írtam, hogy segítsek a kérdezőnek nem azért, hogy mások kritizálják.
Az alapműveltséggel kapcsolatban: igen, vannak olyan zenék, könyvek és filmek is, amik hozzátartoznak az alapműveltség fejlődéséhez. De ez nem azt jelenti, hogy olyan filmek kell azok legyenek, amelyet még fekete- fehérben adtak ki, lehet ez egy 21. századi is, amit sokan ismernek.
A hűtlen
Csokoládé
Mechanikus narancs (18+)
Híd a Kwai folyón
12 dühös ember
Keresztapa
A per
Krisztus utolsó megkísértése
A hazafi
Keserű méz (16+)
A mások élete
Good Will Hunting
Hatodik érzék
Az élet szép
Ragyogás
Holt költők társasága
Mátrix
Armageddon
Pillangó-hatás (16+)
Nyugaton a helyzet változatlan
Kill Bill (18+)
Eredet
Holtpont
Elrabolva
A bárányok hallgatnak
A nagy Gatsby
Bakancslista
Életrevalók
A mágus
Schindler listája
1984
A passió (16+)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!