Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik horrorfilmet nézzem meg?

Melyik horrorfilmet nézzem meg?

Figyelt kérdés
17/F vagyok. Nem nagyon vagyok nagy horror filmes, nem is sokat láttam(Aki bújt aki nem 1, A bárányok hallgatnak[bár ez inkább thriller]). Szóval milyen filmet nézzek meg, ami nem túl durva. A kör vagy A fűrész ijesztőbb film?
2017. ápr. 17. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Helo!

A Füreszt ha egy zsanerrel jellemezned, inkabb mondanad thillernek, mint horrornak.

A kör eseteben: eredeti vagy remake?

Mindegyik eseteben igaz, hogy durvabb a baranyok hallgatnaknal az eröszak teren.

Azzal viszont vigyazz, hogy a Füresz szinvonala a kesöbbi reszekkel szepen zuhan.

(Egyebkent nezhetnel olyan klasszikus, egyben kivalo horrorokat, mint A dolog (1982), Gyilkos tura, Halloween, Peeping Tom, Torture, A testrablok tamadasa...)

2017. ápr. 17. 20:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A körnél az eredeti amerikaira gondoltam. A két film közül melyik ijesztőbb, hátborzongatóbb?
2017. ápr. 17. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Helo!

Itt egy kis teedes van, az eredeti Kör (Ringu) az japan. Az amerikai a remake.

Mindkettö masra helyezi a hangsulyt. Szerintem az esetedben mindegy lenne, melyikkel kezded - de azert megjegyzem, hogy szerintem a japan eredetivel kezd.

2017. ápr. 17. 21:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem. Elég ijedős vagyok, mivel csak ilyen horror vígjátékokat láttam még, mint a Horrorra akadva. Szóval vannak ilyen light-osabb horrorok? És mi az amit egyelőre ,,kerüljek", ami elég durva.
2017. ápr. 17. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindet, aminel a "gore" szo fel van tüntetve. Itt igazabol nem az ijedseggel lenne a baj, hanem azzal, hogy a gore-t a durva, tömeny jelenetek jellemzik - kibelezes, amit vegig mutatnak, kisbabak megölese... ami a csövön kifer.

Es termeszetesen azokat, amiknel a leirasnal irjak is, hogy nagyon ijesztö vagy durva.

A testrablok tamadasa, Halloween, Pentek 13,Psycho, Peeping Tom, Remalom az Elm utcaban es Alien nagyon jo kezdes lenne (amelyiknel kell, ellenörizd, hogy nem a bena remake-ekkel kezd)

Aztan kesöbb jöhetne a A dolog, Hellraiser, legy, es egyeb klasszikusok es egyeb remek horrorfilmek.

2017. ápr. 17. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Dr. Caligari (Wiene, 1920)

Nosferatu (Murnau, 1922)

Frankenstein (Whale, 1931)

Vámpír (Dreyer, 1932)

Frankenstein menyasszonya (Whale, 1935)

A testrablók támadása (Siegel, 1956)

Pszichó (Hitchcock, 1960)

Szemek arc nélkül (Franju, 1960)

Madarak (Hitchcock, 1963)

Iszonyat (Polanski, 1965)

Az élőhalottak éjszakája (Romero, 1968)

Rosemary gyermeke (Polanski, 1968)

Az ördögűző (Friedkin, 1973)

Az ifjú Frankenstein (Brooks, 1974)

A texasi láncfűrészes mészárlás (Hooper, 1974)

The Rocky Horror Picture Show (Sharman, 1975)

Salo, avagy Szodoma 120 napja (Pasolini, 1975)

Carrie (De Palma, 1976)

Radírfej (Lynch, 1977)

A nyolcadik utas: a Halál (Scott, 1979)

Ragyogás (Kubrick, 1980)

Videodrome (Cronenberg, 1983)

A bolygó neve: Halál (Cameron, 1986)

A légy (Cronenberg, 1986)

Gonosz halott 2 (Raimi, 1987)

Hatodik érzék (Shyamalan, 1999)

Donnie Darko (Richard Kelly, 2001)

Engedj be! (Alfredson, 2008)

2017. ápr. 18. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!