Mi a régi magyar film címe?
Azt hiszem úgy kezdődött, hogy egy birkapásztor,és titiokban költő.Bőr csizmája belsejébe ír egy verset.
Aztán elvesz feleségül egy szép lányt akivel elköltöznek egy kis házba.
A férfi egy mezőn legelgeti a birkáit mikor 2 férfi téved arra és megtetszik nekik a nyája és a csizmája, ezért megölik őt és a kis fekete pulikutyáját,majd elássák őket és elviszik ami kellett nekik.
Miután nem jön haza a lány ura kimegy a puli kölykével megkeresni őt.Egyszer csak a kiskutya elkezd ásni és megtalálják őket.
A lány a tisza átkelőhelyhez ahol egy hajóval lehet átmenni, úgymond komppal és megtudja a bácsitól aki a kompot irányítja, hogy a két férfi volt itt egy birkanyájja.Valahogyan megtudja, hogy kik ők és följelenti őket a bíróságon.
A tárgyaláson kérdezi a bíró a lányt, hogy miből gondolja, hogy ők ölték meg az urát.
A lány mondja, hogy az az ura csizmája a férfin.A bíró nem akar neki hinni hiszz rengeteg olyan csizma lehet de a lány mondta, hogy bele van írva egy vers,amit az ura költött.Levetetik a ferfivel a csizmát, odaadják a bírónak aki elkezdi olvasni, ám a lány a bírónál hangosabban, kívülről mondta sírva a verset.
És valahogy így ér véget a film fekete-fehér volt és nem lehetett több egy óránál.
Lehet valami nem pontosan így volt, de remélem valaki fölismeri és tud segíteni.
Köszönöm hogy elolvastad, kicsit hosszúra sikerült.
14/L
Igen valóban ez az, bár én csizmára emlékeztem..interneten sajnos nincs fönt szóval hiába írtam ki a kérdést..
Köszönöm szépen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!