Star Wars: A szeparatista tanács miért van ekkora lúzer brigádnak beállítva?
Igazából a Szeparatistáknak csak azért volt hatalmuk, mert összeálltak, és Sidious, illetve közvetlenül Douku volt a vezetőjük. Önmagában a Kereskedelmi Szövetség is csak egy szervezet volt a sok közül, a nabooi blokád is piszlicsáré ügy volt.
Az más kérdés, hogy a vezető karakterek miért nem lettek jobban kidolgozva, szerintem nem is volt cél. Az első részben megismertük Gunray-t, aki gyáva és labilis lelkiállapotú, a másodikban bejött Douku, mint utálandó karakter, végül Grievous a harmadik filmben tette tiszteletét. Ennyi valószínűleg elég is volt, hogy legyen kikkel azonosítani a Szeparatistákat. Belegondolva, a Jedi tanácsból is csak néhány tagot ismerhetünk meg jobban a filmekben, a zömét kb a kivégzésükkor látjuk csak.
Wat Tambor azért él lélegeztetőgépen mert a bolygójának különleges a légköre ezért máshol megfulladna anélkül a lélegeztetőcucc nélkül :)
A neimoidiaiakkal meg direkt az volt a cél,hogy pénzéhes,szánalmas,megvethető,jellemtelen antagonisták is legyenek ne csak olyanok mint mondjuk a sithek vagy Grievous. De azért vannak még más potens vezérek is a szeparatista oldalon pl:Trench admirális.
Egyszerűen nem volt olyan jelentősége ezeknek a szeparatista vezetőknek,hogy érdemes legyen mindet részletesen kidolgozni akár csak a tcw-ben is.
Attól függetlenül én sem értem miért volt olyan röhehesen gyenge védelmük,ha én lennék Grievous egy 50 kommando droidot meg 20-30 Magna Guardot biztos tettem volna melléjük.
Egyszerűen nem volt rá idő, hogy jobban kidolgozzák a szeparatista karaktereket, na meg nem is volt szükséges.
Ha belegondolsz, az egész klón háború csak egy elterelő hadművelet, a szeparatisták meg Sidious bábjai.
Na meg hogy miért nem védte őket egy sereg?
Egyrészt akkorra már elvesztették a háborút, nem "szabad" sereg, ami testőr brigádként hasznosíthattak volna, másrészt álmukban sem gondolták volna, hogy Sidious lemészároltatja őket Vaderrel. Normál esetben a Jedik lefegyverezik a droidjaikat, elfogják a szeparatistákat, majd hadbíróság elé viszik őket.
Igazàból ök csak bábok voltak egy tervben mikor màr nem volt ràjuk szükség le lettek hentelve. A cél az volt hogy Sidious megszerezze a hatalmat a köztàrsaságban és kiirtsa a jediket. És erre alkalmas volt ez a hàborús időszak. Grievoust is ő dobta fel mikor màr nem kellett. Szerintem biztonsàgban érezték magukat azért nem volt ott se droideka, kommandósdroid vagy magnaguard nem gondolták volna hogy a vàrt jutalom nem az lesz amire szàmítanak. Meg hàt lehetett volna ott ezer droid is egy sith nagyúr ellen nem sokat ér.
A Mandalóri sorozatban is Luke egy szakasz birodalmi harci droidot simàn lenyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!