Szerintetek ki (k) a legjobb rendező (k)?
Szerintem nem véletlenül a legismertebbek a legjobbak, mert olyan filmeket csinálnak, amik mindig megmaradnak az ember emlékezetében, és örök klasszikussá válnak. Azért írom, mert valaki 1x már feltette ezt a kérdést, és akkor lényegében az ismert rendezőkre hivatkoztam, amit egyből kritizálni kezdtek, de a véleményemen nem változtat:
Steven Spielberg, James Cameron, Christopher Nolan, Guy Ritchie, Francis Ford Coppola, Luc Besson, George Lucas, és Quentin Tarantino.
Talán azok, akik a legtöbb elismert filmet készítették. Igazából jónak tartott rendezők is készítenek rosszabb filmeket és kevésbé elismert rendezőknek is van egy-egy nagy klasszikusuk.
Szóval szerintem nekik van a legtöbb elismert filmjük a még mai is élők közül:
Allen, Brooks, Cameron, Coenék, Coppola, Godard, Lucas, Lynch, Malick, Mijazaki, Nolan, Polanski, Reiner, Scorsese, Scott, Spielberg, Tarantino, Vong Kar-vai, Wenders
Aztán persze lehetetlen röviden felsorolni a nagy klasszikusokat, szóval csak ízelítőnek:
Antonioni, Bergman, Bresson, Bunuel, Chaplin, Dreyer, Hawks, Hitchcock, Kieslowski, Kubrick, Kuroszava, Powell és Pressburger, Renoir, Wilder... stb.
A kedvenceim:
Stanley Kubrick
Milos Forman
Akira Kurosawa
Billy Wilder
Luis Buñuel
Sidney Lumet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!