Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek jó vagy rossz,...

Szerintetek jó vagy rossz, hogy a "Zsivány Egyes" című filmben az összes főszereplő meghal?

Figyelt kérdés
Én nagyon kiakadtam, eddig az összes Star Wars film végén happy end volt! Ezzel szerintem nagyon elrontották, pedig jó film volt... Egyszerűen nem értem!

2017. jan. 7. 18:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%
Én a film közepén pont ezen gondolkodtam, hogy mekkora "poén" lenne, ha a film végén mindannyian meghalnának, de a Disney úgysem vállal egy ekkora rizikót... Hát, bevállalta, és beletalált... Ez lett az egyik legjobb, legdrámaibb STAR WARS film!
2017. jan. 9. 18:30
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

"Disney úgysem vállal egy ekkora rizikót..."

Mikor értik már meg egyesek, hogy a Disney nem szól bele a filmkészítésbe, csak a költségvetést szolgáltatja?

2017. jan. 9. 18:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem volt rossznötlet.
2017. jan. 9. 23:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Lassacskán kezdem azt hinni, hogy én voltam az egyetlen aki számára teljesen egyértelmű volt, már akkor, amikor először hallottam a filmről, hogy mindenki meghal a végén. Már nem egy kommentet és értékelést olvastam a film kapcsán, ami arról szól, hogy mennyire meglepődtek és nem is gondolták, hogy ez lesz a vége! Mikor ezt látom mindig felmerül bennem a kérdés: "Tényleg?"(o_0)

Azt is elárulom, miért ez a vége: Mert nem akartak az egésszel semmit se kezdeni azon kívül, hogy fenntartsák az érdeklődést a S.W. iránt. (Szerintem még arra sem számítottak, hogy kifejezetten sikeres lesz. Kíváncsi lennék rá, most vajon szívják-e a fogukat, amiért elvágták minden lehetőségét a folytatásnak?) Tehát, mivel nem akartak az egésszel kezdeni semmit, ezért elkellet varrni a szálakat, aminek a legegyszerűbb módja, ha mindenkit kinyírnak.

Számomra ez a végkifejlet teljesen egyértelmű volt, és nagyon meglepődtem volna, ha más befejezést írnak neki.

Éppen ezért engem nem sokkolt annyira, inkább elszomorított, hogy ez tényleg csak ennyi, és nem akarják tovább vinni a történetet. Személy szerint, én nagyon megkedveltem a karaktereket, jobban mint a Rey csapatot, és bevallom, az én szememben pazarlásnak tűnik ilyen színészeket (és karaktereket) egy mellékfilmre összegyűjteni.

Az indok, miszerint a későbbiekben nincs róluk szó, (ezzel érvel a rendező is) szerintem nem megfelelő magyarázat a halálukra, mivel az eredeti trilógiában szinte semmit nem tudunk meg a Lázadókról. Amennyi kiderül a filmekből, akár ott állhattak volna Luke háta mögött két lépéssel ugyanabban a helységben. pl: Draven tábornokról sem tesznek említést a későbbiekben, mégsem ölték meg. Pedig ő egy tábornok volt, miközben még Cassian is csak százados, a többiekről nem is beszélve.

Ráadásul tényleg annyi volt a Lázadás, amennyit láttunk a későbbiekben? Volt a Luke meg csapata és kész? Senki semmit nem csinált máshol, más bolygókon? Szóval ez az indok, nekem kicsit erőltetett...inkább szól arról, hogy nem akarták folytatni és ennyi.

A kérdésedre válaszolva, egyrészről plussz mélységet adott a történetnek hogy meghaltak, láttuk a SW-t az egyszerű katonák szemszögéből, és így az önfeláldozás, hősiesség is szépen átjött stb. stb., másfelől viszont jobban kedvelem a happy end-et, valamint szerintem sok lehetőség rejlett volna még a karakterekben és meglátásom szerint a film minden egyes felmerülő hibája abból származik, hogy Spin off és egy részbe kell szuszakolni mindent.

Tehát összefoglalva, bár szép befejezést kaptunk, mindent összevetve, jobb szerettem volna én is, ha nem halnak meg a végén, mert 1. számomra az lett volna meglepő, egy kreatív folytatás lehetőségét magába rejtve 2. mert kedveltem őket, és megérdemelték volna. :)

2017. jan. 12. 15:57
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, MINDENKINEK, akármit írt!
2017. jan. 12. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:
A 4. rész így kezdődik, hogy életüket áldozták a tervrajzért, ezért ez így volt tökéletes. :D
2017. márc. 26. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!