Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért a Birodalom visszavágot...

Miért a Birodalom visszavágot tartják a legjobb SW filmnek?

Figyelt kérdés

Több helyen is ezzel a véleménnyel találkoztam.

Mitől jobb ez a Csillagok háborúja rész, mint a többi?

2016. dec. 27. 22:17
1 2
 1/12 Dongaben ***** válasza:
100%
Talán, mert nem "Happy End"...
2016. dec. 27. 22:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem speciel a Jedi visszatér a kedvencem.
2016. dec. 27. 22:52
 3/12 anonim ***** válasza:
97%

Óriási előrelépés volt az eredetihez képest. Kitágította és árnyaltabbá tette a Star Wars univerzumát. Részletesebben bemutatta a Birodalom és a lázadók szervezetének működését, egy sor emlékezetes helyszínt és szereplőt mutatott be, kifejtette az Erő filozófiáját, és bonyolultabbá, élethűbbé tette a hősök küzdelmét. Közben pedig a már ismert szereplők is sokat fejlődtek.

Az eredeti olyan volt, mint egy szimpla tündérmese, a jók és gonoszak egyértelműen elkülönültek, és sima happy end-re végződött. A Birodalom visszavágban már nem minden olyan egyszerű. Luke-nak keményen kell edzenie és nehéz döntéseket hoznia, és kiderül, hogy a hibátlannak hitt Obi-Wan sok mindent eltitkolt előle. Luke hiába siet harcba, mint valami akcióhős, mégis alulmarad, mert elhamarkodottan döntött. Lando is azt mutatta be, hogy néha a jók is kénytelenek szövetségre lépni az ellenséggel, de ettől még nem feltétlen lesznek ők is gonoszak. Luke-kal való kapcsolata miatt Vader személyiségéről is kiderült, hogy sokkal bonyolultabb, mint amilyennek korábban látszódott. Yoda pedig azt szemléltette, hogy nemcsak az vihet végbe nagy tetteket, aki egy nagy, izmos harcos. Mindez a feje tetejére állította az első film klisés, meseszerűen egyszerűnek tűnő világát. A hősök küzdelme is sokkal izgalmasabb és drámaibb amiatt, hogy a film jobban érzékelteti a veszélyt, és bemutatja, hogy nem nyernek meg minden harcot. Sok tanulság levonható a történetből, ezáltal értelmesebb és érettebb lesz egy átlagos látványfilmnél.

Mindezen kívül alapból egy jól elkészített film, az elsőhöz képest sokat fejlődtek az alakítások, a látvány, az akció, a zene.

A Jedi visszatér is jó, de nem volt akkora mérföldkő, mint A Birodalom visszavág. Lerontják például az Ewokok, és az a csavar sincs valami jól kidolgozva, hogy Leia Luke testvére.

2016. dec. 27. 23:42
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Nekem meg speciel a Sithek bosszúja a kedvencem...
2016. dec. 28. 00:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Én mind a 6 SW részt IMÁDOM! :D

De mindenkinek más tetszik, nekem mind a 6 valakinek csak az eredeti trilógia, valakinek meg hát... a 7. rész...

2016. dec. 28. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Én meg mind a 8-at imádom (beleértve a Zsivány Egyest is). De a kedvenc a Sithek bosszúja.
2016. dec. 28. 18:28
 7/12 anonim ***** válasza:

mert nagyon nagy fordulat van benne és mert vader elég rendesen kiteljesedik a részben.

ettől függetlenül az nem derül ki belőle,hogy vívó leckék és gyakorló küzdelmek nélkül luke honnan tudja használni a fénykardot.

2016. dec. 30. 00:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Én mindegyik SW filmet szeretem, de talán A Jedi visszatér a kedvencem, és ez a második.
2016. dec. 30. 22:59
 9/12 anonim ***** válasza:
94%
Kedves kérdező! 3-as válaszoló már leírt minden fontosat úgyhogy az ő válaszára annyit tudok mondani hogy Ámen. Annyit tennék hozzá hogy pont azért jobb a Birodalom visszavág amiért a Zsivány Egyes jobb a 7. résznél. Olyan témák is előtérbe kerülnek amiről egyébként nem esett szó korábban.
2016. dec. 31. 14:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más tetszik, ezt el kell fogadni. Nekem például nem volt bajom a VII. résszel amit rengetegen lehúztak.
2017. jan. 1. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!