Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek milyen lett a...

Szerintetek milyen lett a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet?

Figyelt kérdés

Spoilerveszély!

Először is leszögezném, hogy az már magában egy plusz pont, hogy az olyan nézőnek is teljesen érthető és élvezhető a film, aki netalántán nem látta volna a többi Star Wars filmet (bár nem hinném, hogy túl sok akad belőlük). Azoknak pedig pláne izgi, akik látták az előző filmeket vagy jártasabbak a Star Wars-univerzumban, mert ugye egy igazi SW rajongó jól tudja, hogy nem csak a zöld és piros fénykardosok harcáról szól ez az űreposz. És ennek fényében azt merészelem mondani, nem baj, hogy egyetlen egy jedi sem tűnt fel az egész film ideje alatt. (Az egyetlen Erőt-használó személy az ázsiai vak volt, bár nem derült ki, hogy ő mégis mi/honnan/miért/hogy került a képbe, és az ő kapcsolatát az Erővel sem boncolgatták túlzottan, nehogy túl sok információval árasszanak el minket :)

Én szívem szerint sokkal többet néztem volna Drath Vader-t, kb. 4-6 percet szerepelt a filmben. Bár nem mértem stopperrel, ezért lehet volt 15 perc is és csak elfogult vagyok az egyik kedvenc SW szereplőmmel kapcsolatban. Lényeg az, hogy valljuk be most csak egy mellékszereplő volt, tehát sokkal többet ígyse-úgyse szerepelhetett volna.

(Megjelenik még legalább egy-egy pillanatra Bail Organa, R2D2, C-3PO és Leia is.)

Egy másik negatívum, ami fontos lehet, hogy a film első 15-25 percében a jó ég tudja hány helyszínt mutattak be. Nos, szerintem ez kicsit sok volt, de ezután abszolút érthető volt, persze megmaradt a párhuzamos szerkezete.

Az új, átprogramozott birodalmi droid, K-2SO szerintem kellemes üdefoltja volt a filmnek, a poénokat nem vitte túlzásba, de volt is belőlük elég, ráadásul nem egyszer eléggé velősek is volt voltak. Nekem tetszett.

Véleményem szerint pontosan ilyen Star Wars filmekre (is) van szükség. Mint már mondottam volt, az SW univerzumban jártas egyedek nagyon tudják értékelni, ha valami háttérinformációt dolgoz fel egy különálló film a Saga-ból merítve. Komolyan mondom büszke vagyok a Lucasfilm-re és mindenkire aki(k) ezt megálmodták (nem mintha az én büszkeségem számítana bármit is).

A történet, amit választottak pedig a legkézenfekvőbb volt, miszerint a Halálcsillag terveit egy mindenre elszánt szakadár csapat próbálja megszerezni a Lázadók számára, mert megtudják, hogy van egy gyenge pontja (de ez csak az alapszitu, és leginkább az oda vezető út a lényeges). Továbbá arra is választ kapunk, amit a régi trilógiában még szarvashibaként emlegethettünk, miszerint hogyan maradhatott egy ekkora és ennyire átgondolt fegyverben egy ilyen méretű gyenge pont (vagyis a generátor).

Azt is jó látni, hogy egyik évben a régi trilógia utáni történésekből készítenek filmet (7., 8., 9. rész), másik évben pedig egy teljesen más történetet dolgoznak fel. Így meg tud maradni a változatosság. Remélem, hogy azt is meg fogom élni, amikor az 1., 2. és 3. rész előttről vagy ezek közbeni eseményekről készítenek filmet.

Viszont itt és most olyan kérdéseket is feltennék, amire a film nézése közben nagyon vártuk volna a választ, de mégsem kaptuk meg.

Pl.: Miért utálja Gerrera a Lázadókat? Mit követett el Bodhi, a birodalmi űrhajópilóta, hogy dezertálni kényszerült? Milyen kapcsolatban áll valójában a Halálcsillag-projektet vezető Krennic és Galen Erso?

A film látványvilágát tekintve talán nem is kell semmit sem mondanom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az eddigi legjobban kinéző SW. Sajnos valamiért a szereplők sorsába én személy szerint nem nagyon tudtam beleélni magam (fokozott spoilerveszély!), ezért is, illetve a kötődés hiánya miatt nem volt annyira megrázó az, hogy lényegében a film végén elveszítettük a főszereplőket. Ennek ellenére egyáltalán nem mondható feelingmentesnek vagy nem emlékezetesnek ez a momentum.

Összegzésképpen annyit mondanék, hogy ha ezen az úton mennek tovább a Star Wars filmek, akkor szerintem elleszünk, méghozzá elég jól. Ami pedig még kihagyhatatlan, hogy elmondjam, az a film legvégén történő Darth Vader-jelenet. Amikor a piros fénykardot felnyitotta a sötétségben, hogy visszaszerezze a Halálcsillag tervrajzait, engem egyszerűen a hideg is kirázott. Ami pedig még plusz dob rajta, hogy a Lázadóknak pont az utolsó pillanatban sikerül elmenekülniük és a tervrajzokat... Leia Skywalker ... kezébe adniuk...

2016. dec. 18. 02:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is jobb, mint az Ébredő Erő, pedig itt is voltak copy-pastek, de mégis eredeti maradt végig a film. Kicsit sok a csata benne, de végre elszakadtunk a Jediktől-Sithektől és valami mást mertek csinálni. Viszont nincs a bevezető felirat, az gyalázatos és ne szinkronosan nézzétek, mert az szintén gagyi lett.
2016. dec. 30. 13:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon tetszett! Az egyik kedvencem lett!

Az ébredő erő nekem csalódás volt, szerintem az eddigi Star Wars filmek legalja, amit nehéz lesz valaha is alulmúlni. Így tehát bizakodva vártam a Zsivány Egyest, mivel biztosra vettem, hogy innen már csak felfelé vezethet az út, de bevallom ez a film felülmúlta a várakozásaimat. Nem volt tökéletes, de szerintem sokkal jobban összerakott film, mint a 7. volt. Nincsenek benne oda nem illő bugyuta poénok. A történet tart valahová, nem pedig arról szól, hogy a főszerelők, mint valami kemény magos Star Wars fanok, nyálcsorgatva ujjonganak, amikor meglátnak valami ismerőst, majd előadják Az Új reményt. Valamint, olyan értelmetlenségeket sem fedeztem fel benne, hogy emberek, akik életükben nem találkoztak egymás nyakába boruljanak. Én a Zsivány karaktereit is jobban megkedveltem, számomra érdekesebbek, hihetőbbek voltak, mégha kutyafuttában is lettek bemutatva. Csak egy példa: a 7-ben Finn karaktere szerintem borzalmas volt, teljesen hiteltelen, pedig maga az alapötlet nagyon jó volt, csak kár, hogy Cassian-ről előbb elhinném, hogy dezertált rohamosztagos, mint arról a srácról. Nekem az egyetlen igazi bajom ezzel a filmmel, hogy köztes rész, előzmény. SPOILER Ezért el kell kaszálni mindent és mindenkit benne. SPOILER VÉGE Bár szerintem, szép befejezést kaptunk, mégis sajnálom, hogy nem tudunk meg többet a karakterekről és nem lesz folytatása a dolognak, pedig inkább néztem volna ezt a csapatot még két hasonló hangvételű filmen át, mint azokat a szerencsétleneket az Ébredő erőben.

2016. dec. 31. 05:58
 13/20 A kérdező kommentje:

Igazából ízlés kérdése, nekem az Ébredő Erő is tetszett a maga módján. És ha belegondolsz az eddigi trilógiáknak is mindig a kezdő része gyengébb lett a következőknél, tehát az Ébredő Erőt úgy kell értelmezni, mint valamit, ami az alapkövet fekteti le a jövőben érkező két részhez. És ha így nézed, akkor már nem is olyan rossz.

Ez is az én kérdésem, ha gondolod olvass bele, egész fórumhatású lett :-)

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..

Visszatérve a Zsivány Egyesre, nem lett hibátlan, de így is az egyik legjobb SW film lett.

2017. jan. 1. 01:29
 14/20 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon jó film lett, méltó a SW címre. Sokkal rosszabbra számítottam a Disneytől. Jobban kitérhettek volna Andor és Jyn Erso kapcsolatára, valamint a droid múltjára is. A kungfumesterről meg a haverjáról igazából semmi sem derül ki, ami nagy kár. Csankó Zoltán hangja nagyon passzol Krennichez, jó volt negatív szerepben hallani a New York-i helyszínelők után. Tarkin CGI-s visszahozása szerintem jól sikerült, nincs műanyagszaga abban a pár jelenetben. Többet mesélhettek volna arról hogy Saw hogy veszti el a végtagjait, meg hogy mi történt vele az onderoni csata óta. Rook szimpatikus fickó, kicsit méltatlan volt a halála. Érdekes lehetőség hogy Galen szándékosan rejtett el egy gyenge pontot a tervrajzban, de nekem jobban tetszik az a verzió ami a Halálcsillag c. regényben van. Organa töketlenkedése meglep, arra számítottam hogy majd kiáll a támadás mellett, erre csak sértődötten bejelentette hogy hazamegy. Dodonna jelenlétére számítani lehetett, ugyanakkor felmerül a kérdés, hol van Ackbar admirális, bár a szürke fejű fajtársa kárpótol érte, tetszett ahogy a támadást vezette és az is hogy kiállt az ügyért Vasparral meg a többi gyáva "lázadóval" szemben. Szerintetek hová tűnt a későbbiekben? Vader vajon megölte amikor a hajóján volt? Jebel egy kegyetlenül irritáló fazon, ahogy a fekete nő is, bár gondolom ez volt vele a készítők célja. Darth Vader pár perc alatt új magasságokba emelte a filmet, bár kíváncsi lennék hogy miért a Mustafaron építtet magának kastélyt, ahol élete legnagyobb kudarca érte. Leia jól néz ki, felmerült bennem hogy talán az új filmekben is így fogják megoldani a jelenlétét. R2-D2 és C-3PO csak azért vannak benne, hogy benne legyenek, nincs igazi jelentőségük. Az új TIE nagyon eredeti.Összességében egy szinte tökéletes filmet kaptunk, örülnék ha a 8. rész is ilyen lenne.
2017. jan. 1. 15:00
 15/20 anonim válasza:
Nekem az az egyetlen bajom vele, hogy a végén az összes főszereplő meghal. Szerintem ez nagy hiba a forgatókönyvíró részéről, mert (számomra)az egész filmet elrontotta. Leginkább Jyn-t és Cassian-t sajnáltam...
2017. jan. 7. 19:09
 16/20 anonim ***** válasza:

15, igen, ez elégg rányomta a bélyegét

másrészről a karakterek egyike sem jelenik még a későbbiekben, semmi nem utal rájuk.. sőt, a korábban megírt könyvek egész más történetet vázolnak a tervek megszerzése kapcsán, így indokolt volt elvarrni a szálat:S

2017. jan. 7. 20:19
 17/20 anonim ***** válasza:
A régi könyvek már egy másik univerzumba tartoznak.
2017. jan. 7. 21:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Jó volt, nagyon jó! Humoros, izgalmas, érdekes, színes, érthető. Tetszett. Várom a további filmeket!
2017. ápr. 18. 21:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a VII. rész humorban erősebb volt.
2017. ápr. 19. 00:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
19, jah, már az önmagában is egy vicc volt, hogy VII. részként adták ki, nem pedig IV/B-ként:D
2017. ápr. 19. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!