Csak engem háborít fel mennyire jó sorozat az Aranyélet?
Előre is elnézést picit hosszan fejtem ezt ki. Sokan mondták, hogy kezdjem el de nagyon sokáig vonakodtam a magyar mivolta miatt. Aztán nekiálltam és le vagyok döbbenve mennyire jó. Maga az alaptörténet is remek, az atmoszférája és a magyar társadalom tükrözése. A színészek, egyszerűen zseniálisan jól játszanak. Attilát megformáló Szabolcs Thuróczy, hát szerintem még életemben nem láttam ilyen jó magyar színészt. De Ónodi Eszter által megformált karaktert is régen utáltam már ennyire. Persze a kölykök se rosszak vagy a mellékszereplők.Végre egy magyar alkotás ahol nem zökkent ki a párbeszédek mesterkéltsége. És az operátori és minden egyéb technikai része is felülmúlja jóval az általános magyar filmek és sorozatok minőségét.
Igazából a miértre lennék kíváncsi. A Tvben futó magyar sorozatokról szót ejteni is pazarlás de a barátok jobban meg a kamuvalóságok életekről. A film iparunk is halott, néha befut egykét jó film ami kizárólag vígjáték mint a Üvegtigris vagy az Argo de ezeket is minden folytatással megfelezik minőségben. ( Sault hagyjuk most)
Viszont rengetek külföldi minőségi filmet forgatnak itt javarészt magyar stábbal amik minőségiek, tehát a szakmai tudásunk bőven a helyén van.
Akkor a teljesen magyar megbízással van a gond? Semmiféle minőségbeli kritériumokat nem állítanak fel?Vagy annyira korrupt vagy éppen klikkes a filmiparunk, hogy mindig ugyanazokat a tehetségtelen színészeket és rendezők kapnak lehetőséget akinek kapcsolataik vannak?
Nagyon érdekelne ti hogyan látjátok ezt.
HBO sorozat. Én ennek tudom be a minőséget.
Én is nézem a sorozatot, valóban az átlagnál jobb, de a tipikus magyaros színészmentalitást azért felfedezem benne, csak a sztorinak sikerül elvonni a figyelmemet róla. Van abban valami, amit mondasz és nagy a valószínűsége, hogy mindenki úgymond zsebre játszik.
Viszont én személy szerint sem az Üvegtigristől, sem az Argo-tól nem voltam elájulva. Sőt úgy általában véve a magyar vígjátékoktól sem.
Én amit igazából nem értek, hogy amikor egy színész szinkronizál teljesen más, mint amikor játszik egy filmben. Rá sem kell néznem a képernyőre, hogy tudjam éppen magyar film megy a tv-ben. Ugyanez igaz a színházra is. Jobb egy magyar színház előadást megnézni, mint egy filmet.
Lehet benne van persze az is, hogy vakok közt félszemű a király. Nem úgy gondoltam, hogy az Üvegtigris vagy az Argo (ami azért guy ritchie koppintás) jó, hanem magyar viszonylatban jó.
Amúgy a szinkron és előbeszéd között gondolom azért van különbség mert egy szinkron szerepnél csakis a szövegre kell koncentrálni kényelmes szituációban. Nagyon sokszor a külföldi filmeket is újraszinkronizálják a színészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!