Albus Dumbledore vs Gandalf Ki nyerne egy varázslópárbajban?
Szerintem Dumbledore nyerne. Gandalfnak elpárolog a varázsereje, viszont Dumbledorenak nem. És ne mondjátok, hogy Dumbledore nem használja a főbenjáró átkokat, mivel a Harry Potter és a Főnix Rendje című könyvben amikor van az a Dumbledore vs Voldemort párbaj, Albus Dumbledore gyilkos átkot küld felé, Voldi egy pajzsot csinál maga elé. Meg is kérdezi:
- Csak nem akar megölni, Dumbledore? Nem illik magához az efféle brutalitás
- Tudod Tom, más módon is lehet végezni az emberrel, nem érném be azzal, ha csupán a halálba küldelek...
Így van, Gandalf nem mutathatja meg igazi mivoltját, ő gyakorlatilag istenszerű lénynek számít, sokkal magasabb szintű létforma, mint Középföldi halandó lakói. Őt is köt egy szabályzat, ezért nem is avatkozik be közvetlenül a dolgokba, inkább sugall, útmutatást ad Középfölde lakóinak. Gandalf "súlycsoportja" Sauronnal, és ahogy a könyvből/filmből is megtudhatjuk, Sauront sem megölik a Gyűrűháborúban, hanem csak a semmibe küldik vissza.
Nem ismerem a HP univerzumot, de hacsak nem isten maga Dumbledore is, akkor ez a kérdés igen hamar tisztázódik.
Egyértelműen Gandalf.
Nekem egyébként Gandalf egész karaktere sokkal jobban tetszik Dumbledorenal. jobban ki van találva. Néha hirtelen haragú, de egyben bölcs is és néha tréfás. Dumbledore egyértelműen csak a koppintása.
Gyűrűk ura és HP fan is vagyok úgyhogy ez egy őszinte vélemény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!