Hogyan tudnék becsatlakozni a sorozatokat fordítók közé (ideiglenesen)?
Figyelt kérdés
Megtetszett, csak kipróbálnám magam, legalább 1-2 rész idejéig, mert jelenleg otthon vagyok, még egy pár hétig talán ráérek, és hasznosan akarnám eltölteni az időt. Szeretnék belekóstolni és ha menni látszik, beletanulni. Tudom, hogy nehéz és időigényes, ha az ember minőséget akar, de tényleg jó lenne. Tudtok valami tanácsot adni? Merre kell elindulni?2016. nov. 17. 20:44
1/8 A kérdező kommentje:
Úgy tudom elképzelni, hogy valaki valakinek küld/letölt egy word dokumentumot x helyről, eredeti szöveget, az illető fordítja, se kép se hang, csak a szöveg? Valaki átnézi és valaki meg ráégeti a filmre. Így van ez? ...
2016. nov. 17. 20:50
2/8 anonim válasza:
Mondjuk nem kell csatlakozni sehová. Leszedsz egy angol feliratot (feliratok vagy opensubtitles oldal tele van vele) és lefordítod. Amúgy sem szeretem, ha amatőr fordítási hibákat kell olvasnom a feliratban. Így a magad örömére annyit fordítasz, amennyit csak akarsz, más örömét meg nem rontod el!
3/8 anonim válasza:
Ráadásul pont abból szoktak gyakran hibák adódni, ha a forsító nem nézi meg azt, hogy mit is fordít, így néha fogalma sincs, hogy miről van szó a feliratban.
4/8 anonim válasza:
És a feliratodat égetned sem muszáj, hiszen az angol feliratot írod át magyarra. Így ha beteszed a film mellé a lejátszáskor, akkor magyar lesz. Csak persze a filmhez passzoló angol felirat kell.
5/8 Pippancs89 válasza:
En is probalkoztam mar ilyennel, es tenyleg ugy jo, ha te is nezed (legalabb forditas kozben) az adott filmet, sorozatot.
Ezt a programot probaltam, szerintem egyszeru a hasznalata es jo is. Ha akarod csinal egy guglis nyers forditast, illetve tudod igazitani, ha megis csuszna valahol a felirat. :)
6/8 A kérdező kommentje:
Én nem a magam "örömére" akarok fordítani, hanem hivatalosan, amikor kijön a sorozat és online sorozatmegosztókhoz. :) :)
Köszönöm az eddigi segítséget.
2016. nov. 18. 12:37
7/8 anonim válasza:
Itt mindent megtalálsz, ha "hivatalos" fordító szeretnél lenni.
8/8 A kérdező kommentje:
Ez az!!!!! Köszönöm. Itt minden megvan!!!!! Szuper!!!!!!!!!
2016. nov. 19. 12:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!