Szerintetek mi mindenidők legjobb sorozata?
Szerintem a legnagyobb alkotás az, ami maradandó és örökké egyedi lesz. Ez pedig David Attenborough - Élet a Földön sorozata.
Nincs másik embert, aki utána tudná csinálni.
Ha csak egyet lehet mondani, ez lenne az.
Ha lehet többet mondani, jóval populistábbakat is mondanék. Csak az is kérdés, mi alapján kell válogatni. Legnézettebb? Legtöbb nyereséget hozó? Legnagyobb hatással rendelkező (pop kulturális értelemben)? Aktuális? Korszakalkotó? Mondanivalójában, kivitelezésében?
Aki írja, hogy mi a számára top 1, indokolja röviden.
Én is többet tudnék mondani, műfaj szerint felsorolom a számomra legjobbakat:
Sitcom: Egy rém rendes család
Fantasy: Trónok harca
Vígjáték-dráma: Született feleségek
Dél-Amerikai szappanopera: Paula és Paulina :D
Humorban: Monty Python
Csengetett Mylord?
Sőt,a Szeszélyes Évszakok,ha nevezhető sorozatnak.
Sir David Attenborough, meg Gerald Durrell munkássága.
Szappanoperákból,zsarus,helyszínelősökből,kórházasokból nem tudok ilyet mondani,ami lekötne. Talán a "Gyilkos elmék".
A saját kedvenceim és a legnépszerűbb sorozatok halmazainak metszete:
Breaking Bad
The Big Bang Theory
Többet is lehet írni, akkor olyanokat sorolok fel, amiket többször is szívesen megnéznék:
Sir David Attenborough volt a nr1. számomra.
Szorosan a második helyen egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztő sorozat szerepel a listámon. Szintén egy örök darabról van szó, amit bármilyen gyereknek ajánlani tudok.
Ebben a kategóriába említésre méltó még a [ Varázslatos iskolabusz ] és a [ Öveges professzor - Legkedvesebb kísérleteim ], de leges legjobb a
[ Hol nem volt, volt egyszer az élet ] - Ez a francia alkotás bonyolult biológiai folyamatokat mutat be gyerekeknek nagyon egyszerű szinten. Még olyanok is megértik, akik olvasni sem tudnak, hogy mi az a hemoglobin és mitől gennyesedik egy elfertőzött seb, vagy miért érdemes evés előtt kezet mosni. Ezen ismeretek mögött komoly tudomány van. A megvalósítás meg egyenesen zseniális, ahogy a gyerekeket megszólítja. Kézzel rajzolt , eredeti rajzfilmről van szó. Ezért a stílus talán múlt századinak tűnhet, de a mondanivaló és a rendezés örök.
Továbbá számomra fantasztikus sorozat:
[ Breaking Bad ] - A szereplőkön és a történeten felül nagyon tetszett a képalkotás a sorozatban. Olyan apró dolgokkal dolgozik a rendező és az operatőr, hogy néha csak ámulok, milyen igényesen dolgoztak.
[ Home Land ] - Megjelenésekor aktualitása miatt felkapott, de azon felül is érdekes sorozatról van szó. A bipoláris CIA ügynök, aki csak akkor képes ember feletti munkára, ha teret enged az elmebajának: hol a bűnözők életébe folyik bele lelki szinten, hol ellenük védi a világot nem kímélve magát. Tisztára mint egy megszállott. Zenei világ, a képalkotás, a hosszú snittek és a teljesen új megvilágításban dolgozza ki amerikai hírszerző karaktert. Fordulatos és nem dolgozik túl sok (olcsó) cliffhanger-rel, hanem a történet önmagában felkelti az érdeklődést a következő részhez. Sajnos a 3. évadnál meghal a sorozat szelleme, de első 2 évad teljes történetet mutat be, ezért csak ajánlani tudom azoknak, akik igazán jó sorozatot keresnek.
[ True Detective ] - Ismét egy rövid sorozat, amit bármikor újra tudnék nézni, de ezzel szerintem kevesen vannak így. Annyira közvetlen és hiteles a karakterek alakítása az egész sorozatban, hogy le a kalappal az utolsó mellékszereplő színész előtt is. A történet elég durva mindkét évadban, de nem féltek stílust váltani a második évadnál. Ugyan akkor mindkét évadnak van egy nagyon sötét, nyomasztó hangulata, amit csak erős idegzetűeknek és érdeklődőknek ajánlok. Egy évad egy történetet dolgoz fel és szó van benne olyan embertelenségekről, aminek a felderítéséhez csak igazi detektív munkával lehet eljutni. És még akkor is szinte lehetetlen a megoldás.
[ Dexter ] - valamilyen perverz indok miatt képes vagyok drukkolni egy sorozatgyilkosnak. Kicsit Robbin Hood, vagy karma érzése, amikor a rossz emberek megbűnhődnek, de érdekes a karakter fejlődése és a pszichológia, hogy a testvére és a kollégái miként asszisztálnak ahhoz, amivé vált. Amikor megjelentik a Icetrack Killer, akkor fellendül a sorozat. És Tom Hanks fia, Colin Hanks is nagyon sokat dob a sorozaton.
SitCom-ban valóban a Rémrendes Család visz mindent, de említésre méltó az [ IT Crowd ], ami rendesen megmutatta, hogy a kockáknak bizony helye van a komédiában és az életben. Mindenképpen fontos alkotás az [ Extras ] című, modern SitCom is. És sosem lehet elfelejteni Ron Swanson karakterét.
[ Dallas ] Szappanoperában vitte a pálmát. Talán mert ez volt az első nagy sorozat, amit a fél világ nézett és, amikor Bobby meghalt, sokan kutatni kezdték, vagy nem bírták és ők is öngyilkosok lettek. Ennek a sorozatnak hatalmas hatása volt az emberiségre. Akik nézték 30+os emberek, azok tudják, miről van szó, de a fiatalabbaknak szerintem már nem lenne sem akkora ereje, mint, amit mi éltünk át ezt a sorozatot nézve. 14 évad, 357 epizód. Akkor sokkal többnek tűnt, de ez sem kevés!
A reboot-ot nem néztem, de nem is kapott nagy visszhangot.
Minisorozatok
Tüskevár - az eredeti. Ennyire jól feldolgozni könyvet még nem sikerült szerintem senkinek.
The Black Donnellys - Maffiás sorozat. Vicces. Életszerű. Fordulatos. Nagy blamázs :)
The Lost Room - misztikus témában nagyon ütős
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!