Nektek tetszett a Truman show? Mit gondoltok róla?
"nagyon bartságos, pozitív karakterek"
De csak karakterek, bármikor átírhatják őket. A szerencsétlen csókámnak még annyi szabadsága sem maradt, mit egyen vagy akár, hogy merre nézzen, ha beszél valakivel.
"felesége és a legjobb barátja"
Nem volt felesége, nem volt barátja. Csak két ember, aki eljátszotta azt, amit írtak neki.
"A való életben is ugyanez megy."
Értem, mire gondolsz, de ez roppant keserű így. Ha végignézel az ismerőseiden, csak lesz kivétel. Egy nagymama, egy barát(nő), bárki? Neki nem volt.
De, ha elfogadjuk, hogy jó volt minden Truman számára. Idillikus és tökéletes. De veled nem fordult elő az, hogy tudni akartál valamit, akkor is, ha ez a tudás fáj? Megtudni, hogy valaki, akit szeretsz, nagyon beteg? Megcsaltak? A szüleid bűnözők voltak? De, igen tudni szeretnéd...
Nagyon fenn akadtál azon, hogy miért jött ki, mert hát bent mindene meg volt, főleg anyagi javak. (Mása pedig nem is volt.)
Képzeld el, hogy 30 éve fut a műsor, Truman Burbank a világ legismertebb embere, akinek az érzéseit nézte élőben az egész világ. Vajon mennyi pénzt kérhet el ez az ember, a legelső interjúért? És a 150.-ért? Egy talk show szereplésért? Egy reklámért?
Az a kérdés, hogy hány ugyan ilyen városkát vehet magának, fél éven belül...
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Nagyon jó és elgondolkodtató dolgokat írtatok, viszont nem sikerült meggyőznötök.
Kedves 3. válaszoló:
"A szerencsétlen csókámnak még annyi szabadsága sem maradt, mit egyen vagy akár, hogy merre nézzen, ha beszél valakivel."
Dehogynem, a műsor készítői ügyeltek arra (legalábbis próbáltak), hogy lehetőleg ne tudja meg, hogy ez csak egy show. Tehát azt vett le a boltok polcairól amit csak akart (a színészek dolga volt a termékek reklámozása, nem az övé), azzal beszélt, azt szólíthatott meg a városkában, akivel/akit csak akart. Pl. ha el akart volna válni megtehette volna, hiszen hogy is akadályozhatták volna meg anélkül, hogy felfednék magukat?
"Értem, mire gondolsz, de ez roppant keserű így. Ha végignézel az ismerőseiden, csak lesz kivétel. Egy nagymama, egy barát(nő), bárki? Neki nem volt."
Nem gondolom keserűnek ezt a jelenséget, és magamat sem emiatt. (tudom, hogy te semmi ilyesmit nem írtál) Engem mindenki rendkívül vidámnak, derűsnek ismer. A baráti köröm szerint minden bulit képes vagyok feldobni (nem a piálásra gondolok). Szóval ilyennek ismernek, de tudom, hogy a felszín alatt senki nem számíthat senkire, és ezt nem is tartom feltétlenül rossz dolognak, mert mindenki saját magáért felelős.
"De veled nem fordult elő az, hogy tudni akartál valamit, akkor is, ha ez a tudás fáj? Megtudni, hogy valaki, akit szeretsz, nagyon beteg? Megcsaltak? A szüleid bűnözők voltak? De, igen tudni szeretnéd..."
Nem, nem fordult elő, és nem is fog, ahogy magamat ismerem. Szerintem nem annyira rossz dolog homokba dugni a fejünket, mint amennyire a közhiedelemben él.
Kedves 4. válaszoló:
Ez mind igaz amit írtál, viszont ezeket a lehetőségeket magának kellett volna kihasználnia, tehát dolgozni kellett volna érte (még ha minimálisan is, gondolok itt adásvételi szerződésekkel való bíbelődésre, stb.) Abban a világban pedig mindent a s*gge alá tettek, és ott is biztosítottak neki egy bőven elfogadható életszínvonalat. Úgyhogy innentől kezdve telhetetlenségről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!