Az ördög ügyvédjéről vélemények? (Spoiler)
Nem nagyon tudom eldönteni, hogy kellett-e az az amerikai szirupos jelenet? Szerintem jobb lett volna, ha a Faust szálat követi a film és eladja a lelkét az ördögnek, minthogy csak egy képzetnek élte meg a történeteket és teljesen más lesz az értelmezése. Bár az utolsó mozzanat, mikor Al Pacino megjelent, talán mégis a hiúságnak adta az előnyt, de akkor meg minek kellett az az amerikaiság?
Maga a mondanivalója viszont tetszett és Al Pacinora nem tudok szavakat találni.
Jó régi film, és szerintem kevesebben látták mint kéne.
Elég elcseszett film olyan szempontból, hogy nem merte tartani magát ahhoz, hogy maradjanak a dolgok úgy, ahogy láttuk őket megtörténni.
Gondolok itt a nő öngyilkosságára, stb.
Ha mondjuk azt mondja a srác, hogy rendben, csinálok egy gyereket a tesómnak, és kezdődjön a földi pokol, akkor volt értelme a filmnek? Mert szerintem nem.
Ugyanakkor így, hogy az elejére visszatért, így sem lett akkora, mint lehetett volna.
Kb akkor lehetett volna nagyobb önmagánál a film, ha a főszereplő az ördög ellen fordul és nem nyers erővel próbálja legyőzni, hanem harcol ellene. Teszem azt lelkiekkel, mondjuk imádkozik ahogy Dante poklában történt.
Azért a végétől eltekintve elég jó kis film volt.
Az amerikaiságát úgy érted hogy boldog vég kellett hozzá?
Igen, az a különbség egy amerikai mozifilm és egy európai művészfilm közt.
Mostanában van kivétel, de 2000 körül ez elképzelhetetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!