Régi rajzfilmsorozat nevét keresem, hegyes sapkás kicsi emberek laktak egy faluban, velük történtek mindenféle kalandok, emlékszik valaki rá?
A címe emlékeim szerint olyasmi volt, hogy Aprónép vagy hasonló, de ezen a néven teljesen más sorozatot találtam, így valószínűleg más volt a neve.
Mintha japán lett volna, de egyáltalán nem volt semmi anime jellege. Egyszerű, hagyományos 2D rajzfilm volt, kevés színnel, szinte már fekete-fehér hatású. Minden szereplő kicsi volt, nagy fejjel és egy hegyes, kucsmaszerű csúcsos fejfedő volt rajtuk, egy faluban laktak és minden kaland itt és a környékén történt.
1990 körül ment az magyar MTV1-en.
Ezt nem ismertem, rákerestem, de határozottam nem ez volt. Nem volt ilyen színes, az egészben volt valami csendes, nyugodt visszafogottság.
A csúcsos kalapok nem voltak ilyen hosszúak és hegyesek, jellegzetes ívelt oldaluk volt és azt hiszem mindenkin volt ilyen fejfedő,a gyerekeken is. Egy részre emlékszem, hogy a gyerekek elmentek egy távolabbi házba éjszakára ünnepelni, aminek szülők nem nagyon örültek, ezért jól megijesztgették őket, hogy megtanítsák őket a veszélyekre.
Talán a Manóvári manók?
Nem tudom igazából, mert nem rémlik ilyen mese, illetve ezt sem láttam még sose, csak google-ba beírtam, milyen '90-es évekbeli rajzfilmeket játszottak az MTV1-en. Ezt mondjuk az RTL klub sugározta, de hátha.
Sajnos ez sem. A google-t már végig túrtam, de semmi. Most nekifutottam még egyszer és rátaláltam egy képhez, ami elvezetett ehhez az oldalhoz:
Ezek szerint másnak is volt már ugyanez a problémája :)
A lényeg tehát:
Angol cím: Little Twins
Magyar cím: Icurka picurka ikrecskék
Egyéb cím: Ikri és Mikri
Legjobb összfoglaló itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!