Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca - Csak nekem nem...

Trónok harca - Csak nekem nem tiszta ez a rajongói (ellen) elmélet? SPOILER

Figyelt kérdés
Sokak szerint Tywin megölte volna Tyriont, ha nem a saját fia lenne. Nem is nevelte volna fel. Dehát jelenleg se hiszi a sajátjának és azért volt pár finom próbálkozása arra, hogy megölesse. Úgy, hogy az rá ne legyen hatással. Mert ha ő ölte volna meg az rossz fényt vetett volna a Lannister névre, mert egyedül Tywin hiszi úgy, hogy Tyrion Aerys fattya. Mindenki más Lannisternek hiszi. Ezért nem is ölhette meg sose Tywin, mert számára a legfontosabb a Lannister név és ez nagyban rombolta volna az ''imidzsüket''.

2016. okt. 9. 15:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Csak azt ''bassza át'' aki átbaszható. Többnyire azokat, akik kb. a 3. évad után kezdték el a könyveket és túlhípeolják az egész történetet. Mert most ez megy a neten. Én már 2006-ban elolvastam tőle az első kötetet a Tűz és Jég dalából tudtam, hogy egy tipikus klisés sztori lesz belőle, mint a Gyűrűk ura is volt. Pont nem rég nyilatkozta, hogy annak a vége keserédes, és ezt is olyannak szánja.(Ezen kívül olvastam tőle a Wild Cards sorozatot, a Hunter's Run-t, a Windhaven-t, Down These Strange Streets-t és a többi Tűz és Jég dala-s kötetét) És a teóriákat nem ő gyártja, hanem az ostoba rajongók. Olyanokat is amire semmi utalás.(Mance=Rhaegar, Euron=Daario...meg mit tudom én még mennyi állatság van ilyenekből, amire semmi utalás, nem az író átkúrása, hanem a rajongók agymenései a semmire) Amire viszont utal, azt nem véletlenül teszi. Tyrion Targaryen származására pedig van rendesen utalása.

Azáltal, hogy ha Gendry lenne a 3. fej, akkor megmentőszerűséggé válna, mivel a sárkány 3 feje nagy szerepet fognak játszani a Mások ellen vívott csatában. Daenerys meg annyiban különbözik ''csak'' Gendrytől, hogy nála van három sárkány. :D Ezálzal, ha tudni nem is tud róluk, de a fegyver ellenük ott van nála, amit majd hasznosíthat.

2016. okt. 13. 18:56
 12/15 anonim ***** válasza:

Akkor elbeszéltünk egymás mellett a sárkányokkal kapcsolatban. 3 SÁRKÁNY VAN ÉS NEKIK 3 EMBER, AKI MEGLOVAGOLJA MAJD ŐKET. Vagy Dany lovagolja majd egyszerre mind a három sárkányt?

"Daenerys meg annyiban különbözik ''csak'' Gendrytől, hogy nála van három sárkány. :D Ezálzal, ha tudni nem is tud róluk, de a fegyver ellenük ott van nála, amit majd hasznosíthat.

A sárkányokat lovagolni kell egy embernek, hogy minél hatékonyabbak legyenek. Bocs ha eddig elbeszéltünk, de én alapból abból indultam ki hogy a mondákból megjövendölt "3 fej" az 3 ember, aki sárkányokat is tud lovagolni. Drogon, Rhaegal és Viseron azok egy-egy sárkányok, amiket majd valakik lovagolni fognak a Mások elleni csatában. Az előbb arról kérdeztelek, hogy mi a különbség Dany és Gendry között, hiszen a Mások létezéséről egyik sem tud egyelőre. Most viszont arról kérdezlek: Mi a különbség Gendry és Jon Snow között, hiszen a sárkányok meglovagolásáról egyelőre egyik sem tud lófa szt sem. ???

Miért NE lehetne, hogy Dany az egyik fej (Drogont lovagolva), Jon és Gendry pedig a két másik fej (Rhaegalt és Viseriont lovagolva)? Tyrion meg csak egy ember, aki akár tényleg összehozza ezeket az embereket. Ez mitől ne lenne lehetséges?

2016. okt. 13. 19:22
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát én már nem tudom miben higyjek, mivel ahogy láttuk a 6. évad 9. részében Rhaegal és Viserion lazán követte Daeneryst Drogon hátán és hallgattak a ''Dracarys'' parancsára...mindezt ugye lovasok nélkül.

Jon meg Gendry között meg annyi a különbség, hogy míg az egyikük az egyik vagy talán iknább az igazán főszereplője a történetnek, addig a másik csak egy pár oldalon említett Baratheon fattyú. A könyvben annyi szerepe se volt mint a sorozatban.

Tyrion meg jobban illene lovasnak Viserionra mint Gendry, mivel ahogy Jon Rhaegalhoz köthető Rhaegar által, úgy Tyrion is valamilyen szempontból Viserionhoz. Mivel ha Targaryen fattyú, akkor Daenerys bátyja, féltesója, de bátyj. Viserys is a bátyja volt, akiről a sárkányt nevezte el. Csak ő egy retardált volt.

Bár be kell hogy valljam ez a Jon-Tyrion sárkánylovaglás elég nonszensznek tűnik még mindig.

2016. okt. 14. 17:00
 14/15 anonim ***** válasza:

"sárkányok őket meglovagoló emberek nélkül"

Csak úgy magukban sem rosszak (főleg ha az anyjukat kell védeni), de nem láttuk még őket magukban tevékenykedni. Mert valszeg nem is tudnak. Kell nekik egy idomár, aki irányítja őket mindig. Westeros-t is 3 sárkánnyal hódította meg 3 Targaryen, akik egymástól külön-külön tevékenykedtek. A sárkányok lovas nélkül sem rosszak, de akkor is kb csak az anyjukra hallgatnak és akkor sem mindig feltétlenül, csak ha az mondjuk életveszélyben van.

"Jon és Gendry"

Igen, ezért írtam, hogy pont ez lenne a "poén", a lényeg, hogy olyan emberek is főbb szerepet kapnak a végén (a 7. és 8. évadban, illetve az utolsó két könyvben), akik eddig csak mellékszereplők voltak) Még hátra van a sorozat negyede és a könyvek 30%-a.

---

Az az igazság, hogy szerintem kibeszéltünk mindent, amit mostani fejjel ezzel kapcsolatban tudunk :D - Úgy is majd csak akkor dől el mi az igazság, ha a következő években kijönnek a maradék évadok és könyvek. Köszi a beszélgetést!

2016. okt. 14. 18:19
 15/15 A kérdező kommentje:

''Igen, ezért írtam, hogy pont ez lenne a "poén", a lényeg, hogy olyan emberek is főbb szerepet kapnak a végén... ''

Biztosan fognak komolyabb szerepet kapni, de szerintem Gendryfélék nem lesznek sárkánylovasok. Majd meglátjuk. Én nem hiszek benne, csak ennyi.

Nincsmit! Részemről az öröm.

2016. okt. 14. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!