Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek milyen lett volna...

Szerintetek milyen lett volna a Maszk című film ha Jim Carrey-t Kerekes József szinkronizálja?

Figyelt kérdés
2016. okt. 1. 14:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A film ugyan olyan lett volna :)

A szinkronban jobban szeretem Kerekes hangját Jim Carreyhez, mint Rátótijét, de a maszkhoz szerintem illett.

Kerekes valahogy viccesebb.

2016. okt. 2. 19:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Basszus!

A Maszk című film elsők között volt, amit láttam. Pontosabban, amióta az eszemet tudom, arra emlékszem az elsők között. Jim Carrey szerintem oltári jó színész, ahogyan Camaron Diaz is. Szerintem nagyon jó párost alkottak.

És vágjátok, hogy ez egy 1994'-es film? Wikipédia szerint idehaza 1995'-ben vetítették valamikor.

És baszki... 17 éves a film!!! :O :D Én 1998-ban születtem, most vagyok 23. Egyszerűen nem tudok elmenni a régi jó filmek mellett. Legyen az vígjáték, akció, vagy kaland. Főleg a Bud Spencer, és Terence Hill filmek az igaziak. Bármikor, bárhol, bármennyiszer egymás után megnézem Őket. Mert valahogy megnyugtat, leköt, és érdekel. Még akkoris, amikor sokszor tudom egy-egy adott film szinte majdnem minden jelenetét! Engem kikapcsol, segít gondolkoni, elmélkedni, hogy vajon milyen lehetett az élet a 80-90-2000-es évek elején.

Tudom, már Nekem is valahogy az új filmek és a modern kor felé kellene húzni és venni az irányt, de azaz igazság, hogy ritkán nézek új, vagy újabb filmeket. Egyszerűen nem kötnek le annyira. Ritka az újabb sorozatok, és filmek tárháza nálam. Attól, hogy valami újabb, és újabb, fiatalabb színészek vannak benne, még nem biztos hogy megüti ugyanazt a mércét, mint a régebbi filmek, ha azokat vesszük alapul az újakhoz. Szerintem a nyomukba sem érnek.

Így van ez a Horror filmek világával is. Általában, mindig az első, vagy második rész a legjobb. A folytatások általában mindig mellé mennek. És persze, vannak fordulatok, nem várt események, de az a tapasztalat, hogy MAJDNEM MINDIG, az EREDETI viszi a prímet!

És basszus, Nekem ezek jönnek be, így 23 évesen, így, hogy szűz vagyok, még mindig! :D Nem hiszem, hogy másabb lenne a helyzet, hogy ha párkapcsolatom lenne, vagy már lett volna, akár egy, akár több, mert ez fejben, de még inkább lélekben dől el.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még valaha "A Maszk" című film 3.-ik része!? Elgondolkodtató, Nekem legalábbis biztosan. Én nagyon csipáznám!

Igen, ott volt a 2005-ös (?) második rész, ami "A Maszk Fia" címmel debütált a mozikban, 11 évre rá, hogy az első rész megjelent. Nyilván, orbitális nagy a változás térben és időben az elsőhöz képest. (Nem igazán akarok spoilerezni, de...) A második rész is jó lett, a maga módján, szerintem. Bár, Én nem igazán tudom egy kalap alá venni a két részt, úgy isten igazából, mert gyakorlatilag semmi köze az első részhez.

(!) SPOILER VESZÉLY! (!)

Az első rész végén, amikor Stanley (Jim Carrey) megcsókolja Tinát (Camaron Diaz), vagy inkább fordítva, akkor Tina gyakorlatilag bedobja a maszkot a folyóba. Charlie utána ugrana, de Milo (Stanley kutyája) megelőzi őt. És itt ér véget a film. Vajon Milo újra és újra vissza vitte Stanley-nek a maszkot, mikor újra és újra megpróbálta eldobni magától?

(Gondolom Én, legalábbis én így gondolnám, hogy ha lenne folytatás, valami ilyesmi lenne az alapja, ugyanis a rajzfilm sorozatra, amit ez a film ihletett, a megjelenése utáni 1 évben kb, abba nagyjából ez lehet a teória. (Én abból a sorozatból talán 3-4 részt láttam.) A sorozatban gyakorlatilag a "A Maszk" egy amolyan szuperhőst alakít. Szívesen látnám a folytatásban is valahogy így!)

A második rész elején "A Maszk Fia" című filmben pedig azzal indítunk, hogy gyakorlatilag van egy ugyanolyan kutya, mint az első részben "Milo", csak itt "Ottis" névvel. Ő is legalább ugyan olyan okos kutya, mint "Milo" volt.

Na és Ő rá talál a patak csorgásában "A Maszk"-ra. És ott így kerül a gazdihoz.

(EXTRA SPOILER VESZÉLY!!!)

IGAZ, hogy a második rész végén Loki mint egy Isten és az apja mint a Vikingek Istene vissza viszik a maszkot oda ahová való, ahol létrejött, így kicsit alaptalan és érdekes lenne a harmadik rész... (Na jó, ez NEM IGAZ, AZÉRT NEM LENNE ALAPTALAN ÉS ANNYIRA ÉRDEKES, MERT SZERINTEM...)

Simán ki lehetne indulni abból, hogy a két film között eltelt még gyakorlatilag 11 év, és a között is játszódhatna a történet, hogy még legalább 11 évig ott volt Stanley Ipkiss-nél és Tinánál a maszk. Esetleg romantikus bonyodalmas szálakat, történeteket is ki lehetne találni rájuk, esetleg egy komplett város, vagy világ megmentést, stb.

Igen igen, szép is lenne, csak az a baj, hogy 94'-ben (ez amolyan Tudtad-e? téma lesz, vagyis inkább egy kis infó :D) Jim Carrey (Stanley Ipkiss) 32 éves volt, ugyanis Ő 1962-ben született, tehát gyakorlatilag meglepően fiatal volt még akkor.

Camaron Diaz, aki pedig Tinát játszotta a filmben, Ő pedig kerek 10 évvel fiatalabb Stanhez képest. Ő ugyanis 1972-ben született. A film forgatásakor még "friss nagykorúnak" számított, és rendkívül fiatalnak.

(Amerikában azt hiszem mindig is 21+ volt a felnőtt korhatár.)

Szóval így vissza gondolva, lehet hogy nem tudnák már ugyanazt a formát hozni ha a két rész közé iktatnának be egy harmadik részt, ami az első és második rész eseményei között történt.

Simán el tudnám képzelni azt is, hogy még 11 évig Ipkissnél volt a Maszk, csak utána már "megunta", mert normális kapcsolatra, és családra vágyott. (De ez persze csak egy opció lenne a sok közül.)

Vagy a harmadik rész lehetne ettől teljes mértékben eltérő is. Például valamilyen úton módon vissza kerül Stanleyhez a maszk, mert "véletlenül leesik" ismét a földre, vagy valaki ledobja, direkt neki, mert már volt nála, és neki kell megmentenie a világot, stb. Mit tudom Én, bármi lehetne. :D Engem felcsigázna a történet, még most is. Ezekből a régebbi filmekből kellene folytatást csinálni, szerintem. Nem a Halloween-ről, amiről 40 évvel a legelső rész után (1978) csináltak egy úgymond második részt, és a többi pedig el van vetve, mintha meg sem történtek volna. Amúgy az a 2018-as rész szerintem kifejezetten jó lett, az hozta a minőséget és a színvonalat, kivételesen. Egy horror film a sok közül, amikről ugyanez nem mondható el. Na de mindegy, mivel vígjáték volt a téma.

Nem sok filmet tudok felhozni, ami vígjáték, vagy akció lett volna eredetileg, és 5 vagy akár 10+ év után elő drukkoltak egy folytatással. Sőt, egyet sem, mert tényleg nem ugrik be így semmi hirtelen. Talán ha valaki mondana egy film címet, rögtön tudnám, de így fejből egy sem megy! :D

Bocsánat a hosszú regényért, nem tudom hogy lesz-e, aki elolvassa majd egyszer az egészet. Tudom, hogy nem ez volt a kérdés a posztolónak, DE LEGALÁBB A FILMHEZ KAPCSOLÓDIK KIMONDOTTAN, és azt is tudom, hogy MAJDNEM 5 ÉVES A POSZT, így az is lehet, hogy majd valaki rá talál szintén 5 év múlva (de én akkoris remélem hogy itt leszek, és olvashatom a hosszászólásokat. :) )

Ha vannak helyesírási hibák akkor előre, avagy utólag is bocsánat. Gyakorlatilag folyamatosan gépeltem, hogy el ne felejtsem, hogy mit akarok mondani. :D

(Szerintem legalább fél órába, vagy majdnem annyiba került ezt ki írni magamból.)

Egyáltalán nem bánom ezt a kis novellát, mert legalább ki írhattam magamból azt, amit érzek és amit gondolok, ERRŐL A NAGYSZERŰ FILMRŐL!

Remélem egyszer még kedvet kapnak hozzá a színészek időben (még nem lehetetlen, mert Jim 59 éves, és a képek alapján jól tartja magát, és Mrs. Diaz is. Bár látszk már rajtuk a kor, azért Én még reménykedem egy utolsó részben, ami egyben lezárása is lenne a filmnek, méltó módon. Akár több mint 2 órás (120+ perces) játékidővel. Mert miért ne? Szerintem sokan élveznék.), vagy találnak egy lelkes rendezőt, esetleg Ő maga szeretne elkészíteni egy részt belőle, avagy esetleg az eredeti rendező (róla nem tudok semmit sem) elkészítené ezt a nagyvilágnak, ismét.

Igaz, eltelt 17 év lassan... De ez még nem azt jelenti, hogy vége van az egésznek, szerintem.

Komolyan mondom, bár legalább 10 évvel hamarabb születtem volna. Akkor most annyi, hogy nem 23 éves lennék, hanem 33. (Remélhetőleg már nem szűz! :D)

Bár, akkor 88-ban születtem volna, és 2003 környékén lennék kb 15 éves, ja úgy alakult volna. Azaz 2006-ban lettem volna 18 éves, és nem pedig 8 éves. :D

Azért akkor szerintem még kanyarban sem voltak idehaza az okostelefonok, és a számítógépek is amatőr módon voltak itthon a háztartásokban, és az interneten sem volt ennyi minden. (Arra emlékszem, mert már 2006-7 tájékán volt már idehaza is, 5mb/s-es telefonos modem. :D)

Értem mikor azt mondják a nálam 20 évvel idősebbek, akik most 40, vagy 40 pár évesek, hogy régebben minden jobb volt. (Meg a szüleim is ezt mondják.)

Valahogy nekem jobban esett volna, hogyha időben megélem ezeket a filmeket, majdnem a kornak megfelelően, és átélem az akkori idő szerint. Áh, ezek csak álmok már, és sajnos nem ezeket kell kergetni, hanem a való életet, és az újabb dolgokat. De akkoris, ezt jól esett így szívemből kimondani.

Muszáj, vagy nem muszáj, BÁR MÁR EZ AZ, dolgozni kell azon, hogy itt a 21.-ik században 23 évesen NE SOKÁIG MARADJAK már szűz, és élvezzem az életet végre.

Köszönöm tényleg mindenkinek aki elolvasta, és várom az esetleges véleményeket, ötleteket, tapasztalatokat a filmel, és a kommentemmel kapcsolatosan is, akár hónapok és / vagy évek múltán is. Remélhetőleg, itt leszek akkor is, legalább hébe hóba. :D

Üdvözlettel, és Tisztelettel

Pap Márk

2021. szept. 9. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!