Donnie Darkohoz vagy az Egy különc srác feljegyzéseihez hasonló hangulatú film?
Talán young adult típusúaknak hívják ezeket a filmeket, de igazából ezt a jelzőt túl sok olyanra is ráhúzzák, amitől herótom lesz. Talán még számomra a Híd Terabithia földjére volt hasonló hangulatilag. Nem igazán tudom megfogalmazni mit is keresek pontosan, azért hozom ezeket a példákat.
Valami olyan kell, amin egy húszas évei közepén járó fiatal férfi/nagyfiú jól el tud merengeni a gyerekkorán/tinikorán. Lehet ez akár film, sorozat vagy anime (akár még könyv is, ha más nincs, ilyen volt számomra az Én earl és a csaj aki meg fog halni).
Animében talán a Másodpercenként 5 centiméter (Byōsoku Go Senchimētoru - 2007), amit ajánlani tudok, meg úgy általában Makoto Shinkaitól nagyjából bármit. Nagyon erős atmoszféra és nagyon filozofikus hangulat jellemzi a filmjeit, szerintem pazar látvánnyal, és ad bőven gondolkoznivalót, de az is igaz, hogy a filmjei lassúak, szóval konkrétan nem annyira cselekvő történet jellemzi őket, inkább nagy utazás az emlékek és a gondolatok mélyére.
És ki ne felejtsem a Yesterday - Vissza a gyerekkorba (Omoide Poro Poro - 1991) című animét, ami konkrétan egy fiatal hölgyeményről szól, aki a vidéki rokonokhoz utazik szabadságra, s közben felidézi-átgondolja a gyerekkorát. Nem olyan erős a hangulatú film, mint a fentebbieknek, még csak különösképpen eredeti ötletnek sem mondanám, ez egyszerűen egy szép történet szépen elmesélve.
"Másodpercenként 5 centiméter (Byōsoku Go Senchimētoru - 2007)"
Ezt is láttam, atya ég :D
Na de akkor megnézem ezt a Makoto Shinkait magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!