Milyen horror filmeket ismertek ami jó is? (lehet régi, új is)
Paranormal activity 1-4
Démonok között 1-2
Ouija
Távozz tőlem, sátán!
Mama
Sziklák szeme
1408
Köpök a sírodra
A hívás
Végső állomás 1-3
Viharsziget
28 nappal később
A lazarus hatás
Insidius
A bűn éjszakája 1-2
39-es ügy ( Védtelen gyermek)
Gothika
Ördog bújt beléd
Kísértetjárás Connecticutba
A rettegés háza
Démoni doboz
Ideglelés Csernobilban
Halálhegy-Dyvatoh rejtély
51-es körzet
Rec
Legenda vagyok
Amerikai história x
Jessabelle
Rítus
Pszycho
A texasi láncfürészes
Halálsoron
Tükrök
A tíz csapás
Ház az erdő mélyén
A 2004-es thai Shutter (nem az amerikai, az pocsékabb sokkal) szerintem a valaha készült egyik legijesztőbb horror, nálam abszolút favorit. Nem is régi, hiszen 2004 és 8 között a horror szinte semmit nem változott stílusban.
Ez egy extrém módon ijesztő szellemes film, középpontjában egy thai friss házaspár áll, akiket egy bosszúálló szellem kezd el üldözni.
Ha egy baromi ijesztő filmet szeretnétek estére, ezt ajánlom elsőnek.
A 2014-es "Úgy fent, mint lent" szintén egy minőségi darab. A found-footage műfajon belül nálam a REC szintjén mozog. Úgy ez egy kézi kamerás film, és arról szól, hogy pár amerikai szabadúszó régész betör a francia katakombákba vizsgálódni. Klausztrofób, félelmetes és hangulatos film, mindemellett eredeti is.
A 2010-es Insidious talán leginkább a Shutterre hasonlít, szintén képes jó párszor ráhozni a frászt az emberre. Egy amerikai családi házat megszáll egy szellem. A történet valóban elég egyszerű, de ami kihoztak belőle, az szerintem ijesztés terén minőségi lett.
Zsákutca (2003)
Egy család karácsonyozni indul este, ám rövidebb menetben reménykedve letérnek a megszokott régi útról, s egy végtelen, elhagyatott erdős útra tévednek.
Szellemes, és elképesztően hangulatos is.
De ha még egy régebbi, 70-es évekbeli film belefér, akkor az 1973 "Wicker Man"-t tudom ajánlani. Ugyan régi, de nagyon hangulatos, félelmetes és érdekes film. Egy rendőrről szól, aki egy angol pogány szigetre utazik nyomozni egy eltűnt lány után.
Ennek is van egy nagyon rossz remake-je, azt nagyon nem ajánlom, ellenben ezzel a klasszikus remekművel.
Amikor kialszik a fény
nagyon para
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!