Filmeknél 720p-be mire kell figyelnem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy új tv-m, ami 1366 x 768 pixel felbontást tud maximum, tehát HD Ready (720p) készülékről van szó. Gondoltam, elkezdek majd pendrive-on filmeket nézni én is, azonban kevés olyan filmről tudok ami pontosan HD felbontású (1280x720p). Ilyenekkel szembesültem, hogy pl. 1280x534, vagy 1280x544, azonban az ilyenek nyújtott képet adnak és csak Zoom-mal lesz tökéletes a kép, de akkor meg ugye ránagyít és másabb lesz a kép meg kevésbé éles, és levág belőle. Ez így jó megoldás, hogy az ilyen filmeknél mindig zoom kell, vagy mire figyeljek, mit érdemes tudnom? Köszi szépen!2016. aug. 8. 22:10
1/2 HalkHogen válasza:
A legtöbb (mozi)film szélesebb 16:9-nél (2,35:1; ilyesmik) . A tévéműsorok, sorozatok nem, azokat direkt úgy gyártják HD-ra. Ha zavar a fekete sáv, akkor zoomolj, de szerintem szokd meg, ne vagdosd le a kép széleit.
2/2 bellobig válasza:
A fekete csík miatt nyílván kevesebb a képpont. Ha nagyítasz, az torzítja a képet, és egyúttal a felbontás is csökken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!