Szerintetek melyik amerikai rajzfilmeken érződik a leginkább a japán animék hatása?
Tini titánok
Szerintem manapság elég sok amerikai rajzfilm készült japán mintára.
Genndy Tartakovsky rajzfilmjein sok animés vagy simán japános vonás van (Szamuráj Jack, Dexter laboratóriuma, Szimbionikus titán, a 2D-s Klónok háborúja). A Pindúr pandúrok és Az életem tinirobotként is hasonló stílusúak, bár azokat nem ő, hanem kollégái készítették.
Sok nyugati akciórajzfilm dolgozik animékből átvett stíluselemekkel, pl. átalakulós jelenetek, "suhanós háttér", anime-szerű harcjelenetek, stb (Ben 10, a 2003-as és 2012-es Tini ninja teknőcök, Transformers Animated).
Kappa Mikey: egy amerikai rajzfilmfigura szerepet kap egy animében, rajta kívül mindenki egy animeszereplő.
Steven Universe: ebben is sok animés utalás van, meg eleve az alapötletet (misztikus harcos lányok) is animék inspirálták.
- Avatár Korra legendája (ez az Aang folytatása)
- Némileg a Miraculous is anime stílusú
- Tavaly jött ki a Kubo és a varázshúrok. Egy stop motion animáció.
- Mint már mondták: Ben 10 (az eredetit és az idegen erők változatot ajánlom. A többi nekem a legkevésbé se tetszett :))
- Egy DC sorozat a Teen titans (magyarul tini titánok)
- Egy egész estés DC film a Batman fia trilógia. Abszolút animés!
- És a kedvencem, hiába említették, muszáj ideírom, mert sértés lenne, ha a legjobbat kihagynám, hiába írtad le, az Avatár: utolsó léghalító (mondjuk a teen titanst is írtad, ott mégsem írtam regényt XD)
Remélem segítettem :)
Előző vagyok :)
A Castlevania egy tavaly kijött, egyenlőre négy részes (nagyon vérengzős) ,,anime", melyben végig japánul beszélnek, de amerikai.
Nagyon jó vámpirsztori :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!