Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Star Trek filmek és sorozato...

A Star Trek filmek és sorozatok kronológiailag hogyan követik egymást?

Figyelt kérdés
A filmek és a sorozatok egybe
2016. aug. 2. 09:30
 1/2 anonim ***** válasza:

A filmek sorrendje triviális.

Az első film előtt játszódik az Original series.

Ezután jön a TNG sorozat, ami a Nemzedékek film előtt játszódik. A DS9 a TNG után jön, hogy pontosan mikor, azt nem tudom. A VOY többé-kevésbé párhuzamosan fut a DS9-nal és a TNG-s filmekkel (Nemzedékek utáni filmekkel), kivéve a 10

2016. aug. 2. 13:31
 2/2 anonim ***** válasza:

(bocs, véletlen elküldtem félkészen)

...

A filmek sorrendje triviális.

Az első film előtt játszódik az Original series.

Ezután jön a TNG sorozat, ami a Nemzedékek film előtt játszódik. A DS9 a TNG után jön, hogy pontosan mikor, azt nem tudom. A VOY többé-kevésbé párhuzamosan fut a DS9-nal és a TNG-s filmekkel (Nemzedékek utáni filmekkel), kivéve a 10. részt, a Nemezist, mert ott már Janeway admirális adja a küldetést Picardéknak, tehát ennek a filmnek az elején már hazajutott a Voyager. Ezen kívül ott az Enterprise sorozat, ami TOS előtt játszódik.

Az új filmek pedig rebootok, alternatív történetvonalat indítottak el (az első új ST film történetének kulcspontja pl a Nemezis után történik), de ez a ST világában nem példátlan. Sokszor ugrálnak az időben.

Ennél pontosabban nem tudom megmondani, hol kapcsolódnak a sorozatok a filmekhez, de több átjárás is van a filmek és sorozatok között, akár szereplők, akár események terén.

2016. aug. 2. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!