Olyan animékat keresek, amelyek az egzisztenciális kérdésekkel foglalkoznak. Fel tudnátok sorolni néhányat?
+1 az ergo proxy-ra, nekem eddigi kedvenc animém, bár eléggé elvont szóval nem való mindenkinek.
Esetleg a Planetes című animét ajánlom még.
Köszönöm. A GIS-t eddig is ismertem. Csak sajnos túl sokszor láttam.
Tudtok még mondani? Nagyon érdekel a műfaj.
Nem igazán értem, hogy a fentebb említett light novel hulladéknak mi köze van az egzisztencializmushoz. A SOL pedig nem igazán fér össze ezzel a témával, létezik pár kivétel, de idővel azok is elborulnak és szürrealizmusba csapnak át. Ezek lennének egyébként a Paranoia Agent, a Haibane Renmei és a Boogiepop Phantom.
+1 Ergo Proxy-ra, ha pedig (anime)filmmel is beéred, akkor Perfect Blue.
De ha komolyan érdekel a téma, akkor a Serial Experiments Lain-t és a Neon Genesis Evangelion. Az Evangelion nagyon mélyen elmerül a témában és talán messze a legjobb a műfajban, a Lain pedig egy teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést, és sok egyéb témával köríti, de szintén zseniális. Mondanom sem kell, hogy mindkettő nagyon rétegelt és elvont anime, amiket türelemmel és odafigyeléssel kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!