A Trónok Harcában ha ennyire cseppnyivel máshogy történnek a dolgok, akkor Robb Stark és az Észak elsőre is győzhetett volna?
-Robb hülye módön nem öli meg az öreg Karstarkot, miután az megölte a kisfiúkat
-Robb hülye módon nem bontja fel a házassági ígéretet Frey-ékkel
-A Vas-szigetiek (Iron-Islands) nem fordulnak ellenük, hanem inkább segítik őket és szövetséget kötnek
Ha ezek így történnek mennyi esélyük lett volna?
Rendben, de te néha nem szeretsz gondolkodni, agyalni azon hogy "mi lett volna, ha..."?
Nem kell elmenni a totál agyatlan fikció irányába, ahol ha 1000 dolog máshogy történik akkor "mi lett volna, ha", de itt most csak pár dolog megváltoztatásáról van szó
Szerintem az elején sem volt esélye Robbnak.
Azzal pedig, hogy a Lannisterek és a Tyrellek összefogtak, egy fikarcnyi esélye sem maradt.
Észak kb. maximum 45 ezer katonát tud összeszedni, de ez sok időbe telik, mivel Észak nagyon nagy területen fekszik.
A Riverlands/Folyóvidék kb. ugyanennyi katonát tudna felállítani, de ők mindig is ellenségeskedtek egymással, illetve túl közel vannak a Lannisterekhez, akik lassacskán felmorzsolnák őket.
A másik oldalon ott van a Lannisterek vezette Nyugat. Ők kb. 50 ezres sereget tudnak felállítani, de jobb a fegyverzetük.
Ehhez jön a Crownlands/Koronaföldek, ami a királyhoz, így az aktuális történet szerint Joffhoz tartozott. Itt van további kb. 10 ezer katona.
Ha pedig ehhez hozzávesszük a Tyrellek kb. 80+ ezres seregét, akkor jól látszik a túlerő.
Robbnak akkor lett volna esélye, ha vár még és több északit gyűjt össze ÉS ha a Völgy beszáll az oldalán a háborúba. A Völgy nélkül nem volt esélye.
A másik megoldás az lehetett volna, ha támogatja a Stannis-Renly összecsapás győztesét.
3:
Értem mit mondasz és a legtöbb dolog jogos amit írsz.
De még abba gondolj bele hogy Robb NEM AKARTA meghódítani magának egész Westeros-t. Csak azt akarta hogy az Észak és Folyóvidék két tartománya (amik őt kiáltották ki királyuknak) szakadjon el a Vastróntól és legyen az ő saját királysága.
Tehát míg a Vastrónnak támadnia kellett volna, addig Robbnak igazából már inkább csak védekeznie ellenük, hiszen neki megvoltak azok a területek, amik "őt illették" és az "övé voltak".
Ezt azért mondom mert egy háborúban általában a védekező félnek a könnyebb a dolga, nem pedig a támadóaknak. Ha te kapnál 100 000 katonát, én pedig 50 ezret, de úgy hogy neked kellene elfoglalni az én területemet miközben én csak ülnék a seggemen és védekeznék, akkor nem biztos hogy te nyernél.
Ezért is jutott eszembe ez a dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!