Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Trónok Harcában ha ennyire...

A Trónok Harcában ha ennyire cseppnyivel máshogy történnek a dolgok, akkor Robb Stark és az Észak elsőre is győzhetett volna?

Figyelt kérdés

-Robb hülye módön nem öli meg az öreg Karstarkot, miután az megölte a kisfiúkat

-Robb hülye módon nem bontja fel a házassági ígéretet Frey-ékkel

-A Vas-szigetiek (Iron-Islands) nem fordulnak ellenük, hanem inkább segítik őket és szövetséget kötnek

Ha ezek így történnek mennyi esélyük lett volna?

2016. júl. 15. 08:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet más lett volna. De szerintem Robb mindenképp meghalt volna. Ezen értelmetlen gondolkodni. Így történt, most ez van. :)
2016. júl. 15. 12:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Rendben, de te néha nem szeretsz gondolkodni, agyalni azon hogy "mi lett volna, ha..."?

Nem kell elmenni a totál agyatlan fikció irányába, ahol ha 1000 dolog máshogy történik akkor "mi lett volna, ha", de itt most csak pár dolog megváltoztatásáról van szó

2016. júl. 15. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az elején sem volt esélye Robbnak.

Azzal pedig, hogy a Lannisterek és a Tyrellek összefogtak, egy fikarcnyi esélye sem maradt.

Észak kb. maximum 45 ezer katonát tud összeszedni, de ez sok időbe telik, mivel Észak nagyon nagy területen fekszik.

A Riverlands/Folyóvidék kb. ugyanennyi katonát tudna felállítani, de ők mindig is ellenségeskedtek egymással, illetve túl közel vannak a Lannisterekhez, akik lassacskán felmorzsolnák őket.

A másik oldalon ott van a Lannisterek vezette Nyugat. Ők kb. 50 ezres sereget tudnak felállítani, de jobb a fegyverzetük.

Ehhez jön a Crownlands/Koronaföldek, ami a királyhoz, így az aktuális történet szerint Joffhoz tartozott. Itt van további kb. 10 ezer katona.

Ha pedig ehhez hozzávesszük a Tyrellek kb. 80+ ezres seregét, akkor jól látszik a túlerő.

Robbnak akkor lett volna esélye, ha vár még és több északit gyűjt össze ÉS ha a Völgy beszáll az oldalán a háborúba. A Völgy nélkül nem volt esélye.

A másik megoldás az lehetett volna, ha támogatja a Stannis-Renly összecsapás győztesét.

2016. júl. 15. 16:55
 4/4 A kérdező kommentje:

3:

Értem mit mondasz és a legtöbb dolog jogos amit írsz.

De még abba gondolj bele hogy Robb NEM AKARTA meghódítani magának egész Westeros-t. Csak azt akarta hogy az Észak és Folyóvidék két tartománya (amik őt kiáltották ki királyuknak) szakadjon el a Vastróntól és legyen az ő saját királysága.

Tehát míg a Vastrónnak támadnia kellett volna, addig Robbnak igazából már inkább csak védekeznie ellenük, hiszen neki megvoltak azok a területek, amik "őt illették" és az "övé voltak".

Ezt azért mondom mert egy háborúban általában a védekező félnek a könnyebb a dolga, nem pedig a támadóaknak. Ha te kapnál 100 000 katonát, én pedig 50 ezret, de úgy hogy neked kellene elfoglalni az én területemet miközben én csak ülnék a seggemen és védekeznék, akkor nem biztos hogy te nyernél.

Ezért is jutott eszembe ez a dolog

2016. júl. 15. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!