Szerintetek melyik a legjobb Batman film?
Szerintem a régi Batman filmekből csak a Jack Nicholson-féle volt egyedül jó.
A Nolan trilógiát is nagyon szeretem.
És az az érzésem, hogy az új Affleck-féle önálló film is jó lesz!
Én konkrétan gyűlölöm a Nolan-filmeket. A karaktert szeretem, meg úgy általában a DC-univerzumot is, számomra szórakoztató, de könyörgök, pár dolláros képregények sztorijára épülő filmekről beszélünk. Ha valaki mély filozófiára vágyik a vásznon, merthogy sokan ezt az állítólagos erényét emelik ki CN filmjeinek, nézzen Bergmant, Tarkovszkijt, Bunuelt stb. Ha pedig olvasni szeretne, úgy merem ajánlani Dosztojevszkijt például.
Meg a "legyünk realisták"-dolog ott bukik el, hogy Batman/BW objektíven nézve konkrétan ön,-és közveszélyes elmebeteg, bizonoyos szempontból még a Jokernél is megborultabb. Egy nagyon komolyan vett filmben ez egyértelműen ki is jön, akárhogyan is próbálják önfeláldozó hősként beállítani a karaktert.
#8 Én rajongok Dosztojevszkijért (a Karamazov testvérek szerintem az irodalom csúcsa), Bergman top 3-as filmrendező nálam, de mégis imádom a Nolan-trilógiát és magukat a szuperhősképregényeket is.
Ha azt hiszed, hogy a szuperhősökről szóló történetek (amik valójában csak kis mértékben különböznek pl. az ókori hellén héroszok mítoszaitól) nem képesek mély mondanivaló átadására, ajánlom a The Dark Knight Returns, Killing Joke, Arkham Asylum, Watchmen képregényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!