Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Feirat fordítása legális?...

Feirat fordítása legális? Feltölthetem valahova?

Figyelt kérdés
Megvan az angol nyelvű feliratfájl, amit le szeretnék fordítani, elsősorban itthoni használatra. Egy musicalről van szó, és arra gondoltam, talán másokat is érdekelhetne a magyar felirat. A kérdésem az lenne, hogy mi van akkor, ha nem én időzítem a feliratot, hanem az angol fájlt veszem alapul, és abba rakom bele a magyar feliratot? Engedélyt kell kérnem az angol felirat készítőjétől, vagy felesleges?

2016. júl. 10. 19:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nem kell engedély csak az időzítés miatt, és mivel az angolt is feltöltik 90 helyre, és azok közül a felénél biztos h nincs copyright, így eleve lemond a jogairól...

---

Egy kis story -.-" xd

Egy általam fordított sorozatrésznél vhogy lelopták a videóról a feliratomat(vidto-ra volt feltöltve) máshova külön fel se raktam, erre 2 napra rá feltöltötte ő is, úgy hogy még a nevet se írta át meg semmi...

Tenni nem tudtam semmit, nincs levédve, tehát gyakorlatilag nem számít semmi, csak pofa kell hozzá...

---

Egyébként meg kb mindenki az angol alapján fordít, főleg hogy elég sokszor az már a filmmel/sorozattal együtt jön, így az időzítés se kérdés.

Nem tudom van-e már program amivel fordítasz, de én az Aegisub-ot ajánlom...

Ebben mindent megtudsz csinálni ha szükséges!

Üdv, :D

2016. júl. 10. 20:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia :D Köszi a gyors választ. Igen, én is hasonlóra tippeltem. Időzíteni nem szeretnék, mert végül is csak két verzióban van fenn a neten az adott musical, és ugyanúgy kellene azt is nyilván, mint ahogy az angol készítője megcsinálta. De azért köszi az ajánlást, ha legközelebb időzíteni is akarok, megfogadom^^
2016. júl. 10. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!