Trónok harca - Szerintetek mik lesznek azok a ''kulcsfontosságú jelenetek'' amik az 5.6. évadból meg fognak történni a 6. kötetben?
George RR Martin és a két rendező is hivatalossá tette, hogy részleteiben eltér a történet és sok meglepetést fog okozni, de a legfontosabb dolgok ugyan azok lesznek.
Az eddigi biztosak:
-Shireen elégetése
-Hodor neve
Viszont ezeknél mind kulcsfontosságúbb jelenet:
-Jon feléled, a Boltonok ellen vonul ahogy tervezte az 5-ben és legyőzi őket a Völgy seregének köszönhetően és Észak királya lesz
-Stannis meghal, Barristan meghal, Mance és Myrcella szintén
-Daenerys megszerzi a khalasaart, letudja Essost és elindul Westerosra, Tyrion a segítője lesz
-Cersei elégeti ellenségeit és győztesen jön ki a helyzetből(egy ideig) és Jaime visszakerül Királyvárba húhhúúúú (valonqar most Jaime vagy Tyrion lesz? :P)
-Arya megöli Walder Frey-t
...és stb.
Ha van még ilyen jöhet. Alig várom, hogy olvassak ezekről. Szupi lesz.
Jon "feltámad" illetve Dany megszerzi a khalasart. A többi szerintem nem könyves.
Stannis győzi le a Boltonokat, Walder Freyt pedig sokkal esélyesebb, hogy Kőszív végzi ki. Arya a közelükben sincs és egyelőre nincs is értelme visszatérnie.
A könyvekben pedig Baelor szentélye alatt nincs futótűz, erről a Fősepton gondokoskodott a Varjak lakomájában, ha minden igaz. Megtalálják Aerys király készletét, ő meg eltünteti.
De ezek mind tuti. Arya pedig a Folyóvidékre megy vissza ez tiszta sor. Kiderül a fejezeteiből.
''ha minden igaz...'' haha vagy nem igaz
Tényleg eszembe jutott még biztos könyves cucc:
-Sándor a sírásó. Ez meg lett erősítve.
-És Branék elhagyják a barlangot, így jön majd vissza Hidegkéz akinek érezhetően nem lett lezárva a története.
Ezeknek is nagyon örülök!!!
Már hogyan lenne tuti? Amikor te is írod, hogy csak Shireen és Hodor neve származik Martintól.
Minden más DésD kreálmánya.
Hidegkéz a sorozatban nem szerepel. Benjen van helyette.
A sírásó meg soha nem volt egy nagy rejtély.
Mégis miért akarod ennyire, hogy a sorozat és a könyv ugyanaz legyen? Nem lenne semmi értelme.
Martinnak is jobb így és a könyvek olvasóinak is.
Dehát nem én akarom. Ez így értelemszerű és helyes. És ki van jelentve. Sok dolog más, de a sors, a végkifejletek ugyan azok.
Tudom, hogy nincs Hidegkéz a soriban, de amit Benjen kapott az a Hidegkéz szerep. Akinek vissza kell térnie, hogy biztonságban elvigye Brant, ha Hodor ott is meghal.
Ha ez D&D kreálmánya akkor már az első évad óta, mert Ned sose harcolt Jaime-vel. Azt az esetet is csak összevonták Jaime karakterével, hogy egyszerűsítsenek. Arya nem Tywin pohárnoka volt hanem, Roose-é. Varho Hoat helyett Locke volt...szal ez már az eleje óta nem Martin könyvének 100%-os adaptációja, de attól még a lényege és végkifejlete ugyan az lesz a legfontosabb karaktereknek.
3 kiemelt eseményt említettek valahol. Ebből 2 az, amiket írtál: Shireen és Hodor. A 3. pedig állítólag a történet végéhez közel fog megtörténni.
A többi közül, amik voltak a sorozatban szerintem:
-Jon feléled: igen
-Jon megküzd a Boltonokkal: remélem nem
-a Völgy Északra megy: nem
-Jon Észak királya: szerintem a lehető legrosszabb dolog ez lenne, ami történhetne a könyvben, tehát remélem nem
-Stannis meghal: igen, de nem a Boltonok által
-Barristan meghal: igen, de nem olyan könnyen, mint a sorozatban
-Mance meghal: kérdéses, de szerintem nem
-Myrcella meghal: igen, Cersei kapott egy jóslatot és be kellene teljesednie ezért
-Tommen meghal: igen
-Dany megszerzi a khalasart: igen
-Dany Westerosra megy: igen
-Dany segítője Tyrion lesz: ha választ vkit, akkor ki más lehetne? Barristan, Victarion, Jorah? nem olyan alkatok
-Cersei a sorozatban hasonló módon szabadul meg az ellenlábasaitól: nem
-Jaime visszamegy KL-be: a legvégén megölni Cerseit
-Arya megöli Walder Freyt: igen, elképzelhetőnek tartom
Nem mindre mondom azt, hogy a 6. könyvben, de a 6. és 7. könyvekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!