Khalesi apja Aegon, de ki az anyja? Valamint akkor Joh anyja Lyanna Stark, apja pedig rhaegar targaryen?
Akkor ők milyen rokonságban vannak? Illetve Khalesi westeros jogos trónörököse?
Ha valamit rosszul irtam, javitsatok ki.
Amúgy nem. Nem jogos örökös, mivel fattyú. A fattyak alapból nem örökölnek semmit sem. Ez alól csak akkor lehet kivétel, ha a király törvényesíti őt és ha a király fattyáról van szó, akkor a király ki is jelenti, hogy ő az örököse.
És ha már Robert fattyainál tartunk, akkor közülük amúgy sem Gendry lenne akkor az örököse, hanem Edric Storm, aki kimaradt a sorozatból, mivel Edricet elismerte Robert, mint fattyát, és mindenki tudja, hogy ő a fattya, mert nemesi születésű az anyja.
"Amúgy nem. Nem jogos örökös, mivel fattyú."
Úgy értettem, hogy vérségileg ő áll a legközelebb a halott királyhoz. Persze fattyú nem örökölhet, csak ha törvényesítik.
Rögtön az első fejezetben Bran szemszögéből le van írva (nem tudom most bemásolni, csak emlékezetből írom):
Robbnak a Tullykra jellemző barnásvörös haja volt, míg Jonnak világos. Még egy érv amellett, hogy félig Targaeryen.
Jon egy tipikus Stark, sötét haja van, nem világos.
Even at age fourteen, Jon is said to have more Stark-like features than any of his half-brothers.[3] Jon has a lean build, with dark brown hair and grey eyes so dark they border on black.
17- es, én a könyvben olvastam, hogy Jon haja világos! Mellesleg Tyrionnak meg annyira szőke, hogy majdnem fehér, és felemás a szeme színe. Még ő is lehet fattyú Targaryen.
Ha nem olvastad a könyvet, ne okoskodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!