Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Khalesi apja Aegon, de ki az...

Khalesi apja Aegon, de ki az anyja? Valamint akkor Joh anyja Lyanna Stark, apja pedig rhaegar targaryen?

Figyelt kérdés

Akkor ők milyen rokonságban vannak? Illetve Khalesi westeros jogos trónörököse?

Ha valamit rosszul irtam, javitsatok ki.

2016. jún. 28. 23:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Amúgy nem. Nem jogos örökös, mivel fattyú. A fattyak alapból nem örökölnek semmit sem. Ez alól csak akkor lehet kivétel, ha a király törvényesíti őt és ha a király fattyáról van szó, akkor a király ki is jelenti, hogy ő az örököse.

És ha már Robert fattyainál tartunk, akkor közülük amúgy sem Gendry lenne akkor az örököse, hanem Edric Storm, aki kimaradt a sorozatból, mivel Edricet elismerte Robert, mint fattyát, és mindenki tudja, hogy ő a fattya, mert nemesi születésű az anyja.

2016. jún. 29. 17:51
 12/24 anonim ***** válasza:
Westerosban is van nőági öröklődés, vegyük csak Dorne-t,de pl a Starkoknak és a Lannistereknek is volt már női vezetőjük amikor elfogytak a tisztán fivérek, ugyanis a Vastrón kivételével ha pl egy nagyúrnak a fiai meghalnak, de van lánya akkor az lesz az örökös, nem pedig valami harmad ági rokon, de a Vastrónon nem ülhet nő, csak annak a legidősebb fia (könyvekben legalábbis, illetve elviekben így van)
2016. jún. 30. 19:34
 13/24 anonim ***** válasza:
Amúgy aegon az első feljegyzet király volt az első targaryen király aki a fekete iszonyat (sárkány) lovasa volt
2016. jún. 30. 23:00
 14/24 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem. Nem jogos örökös, mivel fattyú."

Úgy értettem, hogy vérségileg ő áll a legközelebb a halott királyhoz. Persze fattyú nem örökölhet, csak ha törvényesítik.

2016. júl. 2. 14:56
 15/24 anonim ***** válasza:
Edric pedig nem szerepel a sorozatban, és a kérdés kategóriája (filmek, sorozatok) alapján most a sorozatról van szó, nem a könyvekről.
2016. júl. 2. 14:58
 16/24 Sansa LannisterStark ***** válasza:

Rögtön az első fejezetben Bran szemszögéből le van írva (nem tudom most bemásolni, csak emlékezetből írom):

Robbnak a Tullykra jellemző barnásvörös haja volt, míg Jonnak világos. Még egy érv amellett, hogy félig Targaeryen.

2016. júl. 3. 13:41
 17/24 anonim ***** válasza:

Jon egy tipikus Stark, sötét haja van, nem világos.

Even at age fourteen, Jon is said to have more Stark-like features than any of his half-brothers.[3] Jon has a lean build, with dark brown hair and grey eyes so dark they border on black.

2016. júl. 3. 13:59
 18/24 A kérdező kommentje:
Irták itt már páran, de én a sorozatra gondolok.
2016. júl. 4. 13:42
 19/24 Sansa LannisterStark ***** válasza:

17- es, én a könyvben olvastam, hogy Jon haja világos! Mellesleg Tyrionnak meg annyira szőke, hogy majdnem fehér, és felemás a szeme színe. Még ő is lehet fattyú Targaryen.

Ha nem olvastad a könyvet, ne okoskodj.

2016. júl. 4. 18:02
 20/24 anonim ***** válasza:
Olvastam, és sötét haja van egyértelműen.
2016. júl. 4. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!