Trónok harca, jól értelmezem?
SPOILER!!!, aki nem látta a 6. évad utolsó részét, az ne olvassa tovább!
Ugye Olenna és Ellaria szövetségre léptek és megjelent Varys is. Akkor ha jól értem, Daenerys mögött áll:
58000 dothraki
8000 makulátlan
65000 katona Égikertből
45000 dorne-i
a mesterek hajói
a Vasflotta fele
Égikert miatt az Arbor hajóhada
+ "mellékesen" 3 sárkány
Mit gondoltok, akad bárki aki ezek után nem hajol meg Dany előtt? (Cersei-n kívül)
Attól függ, hogy a sorozat a továbbiakban logikusan fog-e folytatódni. Eddig nem volt rá jellemző.
Mind szép és jó, hogy sok embere van Danynek, azonban át is kell kellniük Westerosra. Az út nem rövid (bár Varys 1 részben két különböző helyen is felbukkant...), vannak viharok, lehetnek zátonyok, kalózok, ellenséges hajóhadak. A könyvben Victarion is nagy hajóhaddal indult el Danyhez, de több hajó is elkeveredett. Így Dany utazásának sem kellene problémamentesnek lennie, plusz a lovak megvadulhatnak a tengeren. Így ha néhány hajó elsüllyed, az már sok ember életét jelenti.
A Dothrakikat egy páncélozott lovasság letarolná. A Makulátlanokat szintén.
A Martellek és Tyrellek ősi ellenségek, szerintem, ha már így alakult a sorozatban, akkor elfogják egymást árulni menetközben.
Szóval igazából csak a sárkányok jelentenek komoly fenyegetést. Azok pedig még nem nagy, kifejlett sárkányok. Anno Aegon egyik sárkányát is megölték, mikor Westeros elfoglalásán ügyködött. És szerintem Dany sárkányai közül is biztos elfog min. 1 hullani.
De szerintem a sorozat nagyon affelé halad, hogy Dany és Jon között fog megoszlani Westeros. Ha pedig a weirwood/varsafa tényleg haasználható lehet a sárkányok megölésére, és a két fél összecsap, akkor az érdekes lenne.
Nem tudom. Túl könnyű lenne ez így. Valami csavar biztos lesz.
Szóba került a sárkánykürt. Ami lehet, hogy Euron birtokában van. Amivel csúnyán be tud kavarni a sárkányokkal. Azt mondjuk nehéz elképzelnem, hogy konkrétan hogyan. Ugyanis, ha jól értelmezem ennek segítségével irányítani lehet a sárkányokat. Kérdés, hogy mennyi sárkányt egyszerre. Illetve, hogy Dany ellen fordulnának-e. Drogo szerintem nem, hiszen őt meglovagolta már Dany és kezdetek óta jobban kötődik hozzá a másik két sárkánynál.
De amit nem értek az az, hogy elméletben a kürtöt nem fújhatja meg akárki.
Persze több, mint valószínű, hogy én értelmezem rosszul. Kezdem úgy érezni, hogy ezt az egészet csak úgy lehet megérteni, ha elolvassa az ember a könyveket is. A baj csak az, hogy alapból nem rajongok a fantasyért. Sem filmben, sem könyvben. Ez a sorozat a kivétel.
Na igen, a kürtöt ki is felejtettem.
A könyvben Euronnak van egy kürtje, amivel állítólag lehet irányítani a sárkányokat.
A sorozatban Euron szerepe nagyon kevés volt. Jött, megölte Balont, király lett, hajókat építtetett.
Így szerintem két lehetőség van. Vagy teljesen felesleges volt belerakni Euront a sorozatba. Vagy a következő évadban előkotorja a kürtöt, ami működni fog az egyik sárkányon és így Danynek már egyből "csak" 2 lesz.
Igazából itt az lenne a logikus lépés, ha Euron összeállna Cersei-jel és bevetnék a sárkánykürtöt Dany ellen.
Nem is kell az irányításuk alá vonni, elég ha a három sárkány egymásnak esik. Dany ott lesz Drogon hátán, ha leesik olyan magasról, akkor annyi is az egésznek.
A trónterem meg le volt rombolva, szóval Cersei csak úgy nem adja meg magát majd. Tulajdonképpen csak várnia kéne, hogy Tyrionék betegyék oda a lábukat és ugyanúgy robbanthat, mint a szentélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!